Port Serrallo
  • Els regidors de la formació municipalista es reuneixen amb els directius de la multinacional japonesa.
  • Entre les qüestions abordades destaca la necessitat d’eliminar la contaminació atmosfèrica.

Aquest 1 d’agost s’ha celebrat una reunió entre els regidors de Castelló en Moviment, Xavi del Señor i Anna Peñalver, i els directius de UBE-Chemical, multinacional que desenvolupa la seua activitat en el polígon del Serrallo al Grau de Castelló.

Aquesta trobada, realitzada a petició de la mercantil japonesa, ha servit perquè els representants de l’agrupació electoral hagen traslladat la preocupació ciutadana que hi ha al voltant de la contaminació atmosfèrica que produeix la seua activitat. En les seues declaracions el regidor Del Señor ha indicat que «especialment al Grau i a Almassora respirem aire impregnat de forts olors, el qual prové de les plantes que hi ha en el Serrallo, concretament de l’activitat d’aquesta empresa. Per aquest motiu els hem demanat major transparència».

És sorprenent que encara hui en dia, mai s’haja fet ni un sol simulacre que implique a les empreses del Serrallo i a la població.

Les dades que publica l’Organització Mundial de la Salut (OMS) són una altra dels indicadors en què s’emparen en la formació municipalista. «Les medicions actuals demostren que respirem elements que afecten directament la salut de les persones, tal com reconeixen els organismes internacionals. Un canvi és imprescindible per la salut de les persones i del medi ambient» valora Del Señor.

Les medicions actuals demostren que respirem elements que afecten directament la salut de les persones.

Durant la reunió també s’ha abordat la necessitat de tindre dades de les emissions obtingudes per laboratoris independents a les quals han de tindre accés totes les persones a través de panells informatius en diferents punts de la ciutat.

Altres dels punts tractats ha estat el pla d’emergència del Serrallo que, en paraules de del Señor, continua sent el gran desconegut per a la ciutadania. «Cal que la ciutadania estiga informada i sàpiga què fer en cas d’emergència. És sorprenent que encara hui en dia, mai s’haja fet ni un sol simulacre que implique a les empreses del Serrallo i a la població».