Photo 2016 02 16 09 50 11
  • L’agrupació electoral registra a l’Ajuntament 80 punts negres entre els que destaquen problemes relacionats amb el carril bici, el transport públic i l’accessibilitat.

Castelló en Moviment ha recopilat amb la col·laboració ciutadana desenes d’incidències en els diferents barris de la ciutat. Un portal web amb un mapa de Castelló ha servit per a agrupar voreres en mal estat, edificis no accessibles, carril bicis deteriorats, o reivindicacions per un millor transport públic. Es tracta d’una activitat de la campanya “El Castelló que vols, el Castelló en què et mous” que s’ha perllongat durant 6 mesos. Amb el registre a l’Ajuntament d’aquestes incidències, sol·liciten de forma oficial a la regidora d’urbanisme una solució a les desenes de “punts negres urbans” que aquest procés participatiu ha detectat.

La mobilitat és fonamental en els nostres dies, és un requisit per accedir als drets i serveis bàsics.

Benito Pérez, membre de l’agrupació electoral i especialista en accessibilitat, ha remarcat la importància de la “igualtat d’ús” a l’hora de desenvolupar qualsevol intervenció municipal: “la ciutat ha de ser un espai de fàcil accés per tothom, sense exclusions arquitectòniques. La visió d’un disseny universal del municipi ens beneficia a totes les persones amb diversitat funcional.

El coordinador de l’àrea de mobilitat, Pepe Azpitarte, ha assenyalat l’objectiu d’aquesta campanya: “es tracta de sensibilitzar a la població de les deficiències de l’actual model de ciutat i la necessitat de promoure millores en carrils bici, accessibilitat i transport públic.” A més a més, Azpitarte, assenyala “la mobilitat és fonamental en els nostres dies, és un requisit per accedir als drets i serveis bàsics, per això hem de donar el protagonisme a la ciutadania, és la manera de construir una ciutat entre tots i totes. El model de mobilitat ideal ha de combinar sostenibilitat mediambiental, equitat social, i ha d’estar coproduït amb la ciutadania.