Auditoria
  • L’Ajuntament de Castelló ha iniciat la Comissió d’investigació de la Junta de festes, aprovada en el ple del passat Octubre a proposta de Castelló en Moviment.
  • Aquest dimarts s’ha constituït la Comissió amb el nomenament del portaveu assembleari com a president.

El passat Octubre el ple de l’Ajuntament va aprovar, a proposta de Castelló en Moviment, una investigació per auditar els comptes del Patronat de Festes i de l’antiga Fundació de Festes. La proposta d’aquesta moció naix de la sospita d’una “mala praxi” en la gestió exercida per la Junta de Festes. Per a la formació ciutadana les sospites de duplicitat de pagaments de subvencions “són part d’un problema major, motiu pel qual vam proposar una Auditoria del Patronat”, ha recordat el regidor del Señor.

Fer de la Comissió un procés que promoga el debat ciutadà.

La comissió d’investigació naix amb l’objectiu d’auditar els últims 8 exercicis, el que suposa remuntar-se al 2008, quan la Junta funcionava amb el paraigua jurídic de la Fundació de Festes. A més dels grups polítics, l’acord del plenari menciona la participació dels tècnics municipals, un especialista designat per cada grup polític “amb l’objectiu d’emetre un informe”, i representants del Consell de Participació. Del Señor ha assenyalat que “sabem que estem davant un organisme que operava amb una evident falta de control en el seu pressupost. Esperem ben aviat conèixer amb major precisió quina és la realitat que hi havia gràcies a un procés que compta amb la participació de diversos agents socials”.

Una “mala praxi” part d’un problema major, motiu pel qual vam proposar una Auditoria del Patronat.

Des de l’agrupació electoral mostren la seua satisfacció pel nomenament de Xavi del Señor com a president de la Comissió, “es tracta d’una iniciativa del nostre grup, pel que volem responsabilitzar-nos per aconseguir els objectius acordats pel plenari”, ha declarat el propi del Señor. Per al regidor el “desafiament” de la Comissió no sols resideix en dirimir si hi ha irregularitats, a més, assenyala voluntat de l’agrupació electoral per fer d’aquesta comissió “la primera auditoria municipal dels anys de gestió popular”, i afegeix “la necessitat per fer de la Comissió un procés que promoga el debat ciutadà.” De fet, la moció aprovada menciona que es publicaran “les dades i conclusions parcials a mesura que es vagen obtenint, per tal de garantir la transparència del procés i el seu caràcter tècnic i social”.