Camps I Fabra
  • El portaveu de Castelló en moviment assenyala que «no era creïble que empresaris locals estigueren implicats i els dirigents locals no foren part».

Durant el transcurs del judici de la Trama Gürtel que s’està desenvolupant estos dies a Madrid a l’Audiència Nacional, un dels imputats i un dels comptables de la Trama, Pablo Crespo ha assenyalat amb el dit al actualment senador i antic alcalde de Castelló i President de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, com a coneixedor de l’entramat de finançament del partit. «Quan vam cridar a declarar a Alberto Fabra en la Comissió d’Investigació de la Junta de Festes, es va negar a vindre. El PP funcionava en tots els àmbits des de l’opacitat i el clientelisme. Ara amb el judici de la Gürtel s’està fent evident el seu funcionament i, esperem, amb estes testificacions es posen llums i taquígrafs també al funcionament del PP a Castelló», considera Xavi Del Señor.

A més d’aquest assenyalament cap a Alberto Fabra, alguns dels testimonis del judici també estan assenyalant al predecessor d’Alberto Fabra al capdavant de la Generalitat, Francisco Camps, com l’autor intel·lectual de la trama Gürtel. «Era evident que tot el Partit Popular valencià funcionava dopat per corrupció. No era creïble que eixes dinàmiques no arribaren al territori del “fabrisme”; i més quan empreses importants com el Grupo Gimeno, o Lubasa havien reconegut finançament il·legal», afegeix el portaveu de Castelló en Moviment.