- L’agrupació ciutadana considera important que la ciutadania puga preguntar al Ple de l’ajuntament de Castelló i que les preguntes siguen acceptades en la junta de portaveus.
La junta de portaveus ha decidit rebutjar una de les dues sol·licituds de pregunta ciutadana al torn obert de paraules que estrenem en el pròxim Ple que tindrà lloc el dijous 24 de novembre. S’havien presentat dues sol·licituds de 10 intervencions que es va fixar com a màxim. Les raons que s’han aportat per la junta de
portaveus del altres grups polítics han sigut que era una qüestió particular i que hi ha altres canals de comunicació. “Des de Castelló en Moviment no ho veiem així i a més pensem que vetar una pregunta en el primer Ple no senta un bon precedent i que això desanimarà a participar” han assenyalat els municipalistes.
Si fem un ús molt restrictiu de l’article, podríem rebutjar la majoria de preguntes, i la intenció amb la que el vam redactar no era aquesta.
Els assemblearis pensen que moltes vegades aquestes preguntes poden ser el últim recurs del qual disposen els veïns i veïnes per a reclamar els seus drets o denunciar injustícies. Si apostem per una ciutat on la participació ciutadana tinga un paper primordial i per unes institucions obertes a la ciutadania és imprescindible que s’escolte la seua veu i se’ls proporcione eines d’interlocució amb les institucions. “Es tracta d’una proposta per a fer un
govern per a la gent i per escoltar les realitats del carrer“, explica Anna Peñalver.
Es tracta d’una proposta per a fer un govern per a la gent i per escoltar les realitats del carrer.
Castelló en Moviment aposta per una interpretació més flexible de l’article 13 bis del Reglament de Participació Ciutadana, que es va incloure recentment per a regular aquest torn ciutadà de precs i preguntes al final del Ple. “Si fem un ús molt restrictiu de l’article, podríem rebutjar la majoria de preguntes, i la intenció amb la que el vam redactar no era aquesta” que en el futur s’inclouen altres preguntes fetes pels veïns i veïnes de Castelló amb un criteri més obert que facilite que des de les institucions es puguen sentir altres opinions que parlen dels problemes del dia a dia que els afecta i que a vegades no es reflecteixen als reglaments i no són considerats pels poders polítics.