Auditoria
  • Considerem mal gestionat per l’equip de govern la duplicitat de pagaments de factures.
  • Proposem una Comissió d’investigació per auditar els comptes de la Junta de Festes.

Al passat Ple del 10 de setembre el vicealcalde Nomdedéu va informar de l’existència d’un frau en el pagament de subvencions, detectant-se la duplicitat en algunes de les ajudes atorgades a determinades associacions veïnals per part e la Regidoria de Participació i del Patronat de Festes. La representant per Castelló en Moviment al Consell de Participació, Elena Albesa, valora la reunió celebrada el passat dimecres 21 d’Octubre per abordar aquests fets: “aquesta polèmica està causada per una gestió aparentment poc meditada i un tant precipitada, que ha afectat a la imatge de tot el moviment veïnal de la ciutat. Ara cal restituir la imatge de les associacions veïnals i investigar de forma oberta i participada la Junta de Festes”.

Per al regidor de Castelló en Moviment Xavi del Senyor després des del Ple del passat 10 de Setembre “el debat obert a partir d’aquesta situació, sense una resolució convincent per part de l’actual govern, ha posat en qüestió l’actuació de l’anterior govern en matèria de subvencions públiques, la gestió de l’anterior Patronat de Festes, i en especial l’expresident de la Junta de Festes”. La moció de la formació municipalista proposa “que les dites factures, així com l’informe tècnic que apunta a la duplicitat i possible frau, es facen públiques amb l’objectiu de clarificar els fets i dirimir responsabilitats”.

Segons ha informat l’equip de govern municipal ja hi ha en marxa una auditoria de l’Ajuntament. És en estes circumstàncies en què la formació assembleària proposa prioritzar una auditoria dels comptes de la Junta de Festes. El portaveu del grup municipalista explica la proposta per constituir una Comissió no permanent d’investigació, amb l’objectiu d’auditar els comptes del Patronat de Festes i de l’antiga Fundació de Festes, corresponents als darrers 8 exercicis. “Deu estar formada pels tècnics municipals, així com un especialista designat per cada grup polític, amb l’objectiu d’emetre un informe. A la comissió també haurien de participar representants del Consell de Participació. I per descomptat les dades i conclusions parcials a mesura que es vagen obtenint, per tal de garantir la transparència del procés, i el seu caràcter tècnic i social”.