Declaracions Regidors
  • La formació assembleària registra aquesta moció per al pròxim ple. Pretén protegir i millorar el patrimoni ambiental de la ciutat.

Castelló en Moviment ha presentat una moció que es debatrà en el pròxim ple de l’Ajuntament per a elaborar una ordenança de gestió i protecció de l’arbrat i les zones verdes del terme municipal de Castelló de la Plana.

El portaveu de la formació assembleària, Xavi del Señor, ha explicat que «així ens evitaríem la incertesa que per exemple ha generat les obres de l’avinguda Enrique Gimeno amb el futur dels seus emblemàtics arbres, també les podes en èpoques de nidificació amb la consegüent destrucció de nius, i ens asseguraríem que l’ús de productes químics no suposen cap perill per a la salut ambiental i de les persones o per exemple la reposició de plantes en els escocells buits».

Aquesta proposta aborda l’elaboració d’una ordenança i un pla estratègic de zones verdes, arbrat i biodiversitat de la ciutat de Castelló. Per a Del Señor es tracta de «desenvolupar les línies mestres de gestió, foment i protecció per a millorar l’ecosistema de Castelló i la seua infraestructura natural i que alhora servisca com un element d’adaptació a les conseqüències del canvi climàtic que ja hem començat a patir. La ciutat atresora un patrimoni arbori que no sol apreciar-se».

L’agrupació electoral ha portat al llarg d’aquests anys de legislatura diferents iniciatives de caràcter ambiental. En aquest sentit, el regidor Del Señor ha indicat que «els sistemes urbans produeixen enormes quantitats de residus i emissions contaminants, sent en part responsables del canvi climàtic a què ens enfrontem. Minimitzar les conseqüències del mateix i adaptar les ciutats al seu impacte són, probablement, els dos majors reptes als quals s’enfronten les ciutats. Castelló ha d’avançar en la conservació i millora dels seus ecosistemes: parcs, jardins, zones arbrades i espais verds».