Transformació Aeròdrom
  • L’agrupació electoral considera que el nou Conveni que està negociant el govern deu contemplar la finalització a mig termini de l’activitat de l’Aeroclub i inversions mediambientals.

Castelló en Moviment no llança la tovallola amb el futur dels terrenys de l’aeròdrom. El seu portaveu, Xavi del Señor, ha informat que han presentat una moció que es debatrà en el ple del 21 desembre en què proposen avançar cap a la protecció efectiva d’aquests terrenys i disposar de la seua totalitat en un termini de 5 anys. El regidor ha detallat que «l’objectiu a llarg termini és generar un enclavament ecosistèmic protegit que incloga els terrenys de l’aeròdrom, la platja del Gurugú i la desembocadura del Riu Sec».

La proposta de la formació municipalista es realitza en forma d’urgència després de conéixer pels mitjans de comunicació que el govern municipal pretén signar un conveni amb els actuals gestors de l’aeròdrom. Del Señor valora que «aquest conveni deu tindre un període de 5 anys durant els quals les parts es comprometen a buscar terrenys alternatius per a l’emplaçament de l’Aeroclub i a executar un programa de conservació i millora que compatibilitze les actuals activitats amb la preservació natural de la parcel·la».

En aquest sentit l’agrupació electoral s’ha mostrat molt crítica en l’aparcament que ha realitzat el consistori en aquests terrenys. Des de la seua entrada en l’Ajuntament defensen la recuperació des d’un punt de vista ambiental de l’aeròdrom, tancant la porta a qualsevol actuació urbanística. «Estan arrabassant pam a pam l’escàs patrimoni natural que tenim. Aquest aparcament, com les obres per al parkour en el Pinar, no compten amb la nostra aprovació» ha declarat Del Señor.

La proposta detallada pel regidor planteja que «els terrenys de l’aeròdrom deuen ser un espai per a gaudi de la ciutadania, amb la instal·lació d’observatoris ornitològics, sendes botàniques i altres elements didàctics. Constatem que el govern municipal no contempla aquesta possibilitat, esperem que almenys blinden en el nou Conveni inversions per a renaturalitzar-lo. És una vella reivindicació del Grau que no estem disposades a tancar en un calaix».