Vida Dura
  • L’agrupació municipalista inclou l’estudi d’una tarifa social dels preus d’aquest servei gestionat per la regidoria d’igualtat. Es tracta d’una de les propostes que estan negociant amb el bipartit dins la mesa de fiscalitat.

L’ “Escola de Matí i Vesprada” és un servei destinat a xiquets i xiquetes d’entre 3 i 12 anys matriculats als centres escolars públics d’educació infantil i primària. L’ “Escoleta Matinera’ té un horari de 7.30h a 9h, mentre que la “Escola de Vesprada” de 17h a 18.30h. Es tracta d’una iniciativa que facilita la conciliació de la vida laboral i familiar, i la igualtat entre dones i homes per a incorporar-se al món del treball.

L’ “Escola de Matí i Vesprada” es tramita des del Servei d’Igualtat d’Oportunitats, i que segons ha declarat Inés Turpin, Coordinadora del grup de treball de feminismes de Castelló en Moviment, “es podria implementar una tarifa social amb perspectiva de gènere, desenvolupada pel Negociat de Promoció d’Igualtat d’Oportunitats, per incrementar la seua incidència”. Segons ha detallat la formació municipalista la seua proposta té l’objectiu d’ “augmentar la cobertura d’aquest servei integrant mesures dirigides a la població amb menys recursos. Es tracta de promoure mesures de conciliació del treball i de la vida familiar destinades a aquelles persones que per motius econòmics no poden accedir a aquest recurs”. Aquesta és una de les mesures que Castelló en Moviment ha lliurat a la resta de grups polítics del consistori municipal dins el marc de negociació de les ordenances fiscals per al 2017.

Aquest servei, gestionat pel Servei d’Igualtat d’Oportunitats, es va iniciar el curs 2005/2006 i s’adreça a tota la població. Segons informa l’Ajuntament en l’actualitat compta amb l’adscripció de 14 centres educatius i un total de 357 xiquets i xiquetes usuàries, i té un cost mensual de 25 per xiquet/a de matí, o bé, de 25 euros de vesprada. En cas que s’opte per beneficiar-se de matí i de vesprada el cost assoleix els 40 euros. El pressupost del 2016 projecta un ingrés de 90.000 euros. El 2015 es van ingressar 125.523 euros.