Home Capsalera Esquerra
  • L’agrupació ciutadana considera important que les energies renovables siguen una prioritat.
  • Ho valora com un model que permetrà avançar cap al compliment dels acords internacionals subscrits per Espanya en matèria de medi ambient per tal de posar fre a un dels grans problemes que enfronta el planeta: el canvi climàtic.

L’agrupació ciutadana assenyala que és possible contractar el proveïment d’electricitat renovable i neta per a qualsevol tipus de servei o necessitat, amb independència que es dispose per a açò d’instal·lacions de generació d’energia neta del tipus de panells solars fotovoltaics o aerogeneradors. El regidor municipalista, Xavi del Señor, planteja estudiar amb detall aquesta mesura.

Es valore la possibilitat en la redacció del nou Pla General de tindre en compte l’impuls de la instal·lació d’energia renovable i l’eficiència energètica.

L’explicació de del Señor assenyala que la comercialització és avui una activitat liberalitzada pel que els usuaris finals, i també les administracions locals, poden optar per contractar una o una altra segons els criteris que decidisquen i que més s’adeqüen als seus interessos.

En concret, ha declarat: «entre les comercialitzadores que operen a Castelló, és possible trobar aquelles que ofereixen als seus clients contractes de subministrament d’electricitat 100% renovable i lliure d’emissions de CO2, convenientment certificada per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència

Castelló en Moviment planteja per a la seua consideració i estudi, diferents proposicions als titulars dels òrgans directius municipals en l’àmbit de la competència de contractació de l’energia.

Finalment, Xavi del Señor, ha opinat que «es valore la possibilitat en la redacció del nou Pla General de tindre en compte l’impuls de la instal·lació d’energia renovable i l’eficiència energètica, tant en noves edificacions com en la rehabilitació d’habitatges i la inclusió de normativa sobre aquest tema en l’enllumenat públic.»