Bous Cost
  • Tal com es veu el vídeo difós per AnimaNaturalis, els bous estaven amuntegats en un camió quan els van embolar.
  • L’agrupació electoral demana que l’Ajuntament es posicione contrari a aquest tipus d’actes.
  • Recorda que paguen gran part del cost dels bous al carrer l’assumeix l’Ajuntament de Castelló amb fons públics.

La passada nit del 30 de juny es van embolar sis bous en el marc de les festes de Sant Pere al Grau de Castelló. En les imatges difoses per les xarxes socials per l’associació animalista, AnimaNaturalis, es mostra com els van embolar de forma simultània dins la caixa d’un remolc d’un camió de transport de ramat.

Del Señor recorda que els diversos regidors implicats no es poden desentendre de la seua responsabilitat.

L’agrupació electoral Castelló en Moviment considera, com també aquest col·lectiu en defensa dels animals, que aquest acte pot violar el Reglament i la Llei de Protecció Animal de la Comunitat Valenciana. Davant d’aquests fets la formació municipalista ha proposat a la resta de grups del consistori municipal una Declaració Institucional per a condemnar el que defineixen com a «un flagrant cas de maltractament animal». Aquesta proposta es debatrà entre tots els grups polítics el dilluns 10 de juliol en la junta de portaveus.

una Declaració Institucional per a condemnar el que defineixen com a «un flagrant cas de maltractament animal».

La proposta de Castelló en Moviment apunta a la permissivitat de l’Ajuntament, ja que finança mitjançant el Patronat de festes part de les despeses dels bous. «L’assegurança, el veterinari, personal sanitari, el certificat de les barreres, el lloguer dels cadafals, així com la megafonia estan pagades amb diners públics, tot i l’oposició que hem mostrat des del nostre grup polític» ha assenyalat el seu portaveu, Xavi del Señor. A continuació ha afegit que «els diversos regidors implicats no es poden desentendre de la seua responsabilitat». A més, Del Señor ha recordat que el seu grup polític va avisar d’aquest acte al govern municipal abans que es produïra.

Demanem a l’òrgan competent de la Generalitat Valenciana i de l’Ajuntament de Castelló que no permeta festejos taurins.

La Declaració Institucional demana a l’òrgan competent de la Generalitat Valenciana i de l’Ajuntament de Castelló que no permeta festejos taurins que puguen incórrer en maltractament animal, i, faça complir la normativa davant aquells tipus d’actes que es consideren maltractament animal.