Habitatge Pla 47 Recovered
  • L’agrupació electoral proposa per als pressupostos del 2018 que l’Ajuntament destine 1 milió d’euros a la compra d’aproximadament 14 pisos.

En la roda de premsa del passat dimecres els municipalistes van posar sobre la taula una proposta relacionada amb el parc municipal d’habitatge social. Dins el «Pla Castelló, Ara» per als pressupostos del 2018 inclouen el Programa 47/Dret a l’habitatge, en referència a l’article de la Constitució espanyola.

El regidor de Castelló en Moviment, Iñaki Vallejo, assenyala que «proposem ampliar el parc municipal, congelat des de l’etapa del PP, per garantir el dret a gaudir d’un habitatge digne i adequat que marca la Constitució». Vallejo afegeix que «cal un major lideratge i coordinació per part de la regidoria competent. La nostra proposta per als pressupostos del 2018 és destinar 1 milió d’euros per ampliar el parc municipal. Insistim en la necessitat d’impulsar aquesta àrea».

El 2016 hi hagué 166 sol·licituds d’habitatge social. És evident que hi ha una demanda ciutadana

Recentment s’ha realitzat un estudi, encomanat per la regidoria d’habitatge a una consultora externa, sobre l’organització administrativa i el funcionament en matèria d’habitatge de l’Ajuntament. Aquest informe, entre altres qüestions, detalla que el consistori té en propietat 217 habitatges i 6 en lloguer. El regidor municipalista indica que «tal com assenyala aquest estudi el 2016 hi hagué 166 sol·licituds d’habitatge social. És evident que hi ha una demanda ciutadana. El govern deu impulsar l’Oficina d’habitatge i aquesta àrea seguint les recomanacions d’aquest informe, i, mobilitzar habitatge buit a curt termini per a aquells casos més urgents».

Aquesta proposta d’habitatge, junt amb les altres dues propostes sobre ocupació i medi ambient, són les tres apostes de la formació assembleària per a l’any vinent. Segons ha declarat el regidor Vallejo esperen que «l’equip de govern tinga en consideració el Pla Castelló Ara i les incloguen en el pressupost del 2018».