- Un mapa online assenyala més de 30 punts punts negres del carril bici, transport públic i accessibilitat: mobilitat.castelloenmoviment.org
- Preparen diverses activitats per a fomentar el debat sobre el model de ciutat i la sensibilització ciutadana.
Castelló en Moviment ha realitzat una roda de premsa aquest matí. En ella han presentat les activitats que preparen per a les properes setmanes al voltant de la mobilitat:
- Dissabte 31 d’Octubre. Castelló accessible, ruta en cadira de rodes.
- Dissabte 7 Novembre. Recorregut en bici per detectar mancances en el carril-bici.
- Dissabte 14 de Novembre. Taller de manteniment de bicicletes.
A més a més, estan preparant un debat al voltant del tràfic de cotxes, salut pública i el model de ciutat que encara no té data perfilada.
Entre d’altres qüestions Castelló en Moviment han valorat el nou pla de mobilitat que ha engegat la regidoria dirigida per Rafa Simó. El membre de la formació assembleària José Luís Azpitarte en la roda de premsa celebrada ha assenyalat: “quan anem a treballar, el soroll del carrer, la seguretat dels desplaçaments a l’escola, quan aparquem, el preu de l’autobús o la qualitat de l’aire que respirem. Cada dia patim o gaudim la política de mobilitat que hagen planejat els nostres governants. No és tema baladí sinó de gran rellevància en la planificació urbana i el model de ciutat pel que apostem”.
En aquest sentit Castelló en Moviment ha presentat la creació d’un mapa col·laboratiu de la ciutat on ubicar els punts negres de mobilitat, accessibilitat i transport públic. Pepe Azpitarte ha explicat com funciona aquesta web: “el transport públic no arriba al teu barri? el carril bici està en mal estat? la vorera no és accessible? Oferim una ferramenta on pot enviar la teua incidència, proposta o suggerència”. Les incidències es poden enviar des d’esta direcció https://mobilitat.castelloenmoviment.org/incidencia.php
Per la seua banda Benito Pérez, membre de Castelló en Moviment ha remarcat: “En una ciutat accessible s’han de tinre en compte tots els tipus ed discapacitat i no sols dedicar-se a posar rampes sense sentit. Ningú millor que nosaltres coneixem l’entorn en el que ens menegem i per tant ningú millor que nosaltres coneixem les barreres que ens trobem. Una ciutat accessible ens facilita les coses a tots i totes, no sols a les persones amb discapacitat i/o mobilitat reduida“.
Segons ha informati el regidor de mobilitat Rafa Simó s’ha convocat el Fòrum de Mobilitat per a aquest dijous. El regidor de la formació municipalista Xavi del Señor ha explicat “Evidentment la disposició a escoltar a la gent és un avanç, però és massa limitat si es tracta de donar el protagonisme a la ciutadania. Per a que val participar si sols ens van a escoltar? La mobilitat de Castelló implica un model de ciutat pel que cal obrir més canals de participació durant tot el procés d’elaboració del nou Pla de mobilitat perquè hi haja un debat obert“.