- L’agrupació electoral recorda que el 2010 el PSPV-PSOE va detectar que l’empresa PIAF va cobrar mitjançant procediments viciats de l’Ajuntament de Castelló 17,7 milions d’euros al marge de la Llei de Contractes del Sector Públic.
- Castelló en Moviment, al fil del cas de l’Hospital Provincial, el qual implica a aquesta mercantil, anuncia accions “per a garantir el correcte ús dels diners públics en l’Ajuntament”.
Aquesta setmana s’han fet públiques les possibles pràctiques irregulars entre les empreses PIAF i TELECSO i l’Hospital Provincial, on presumptament es va generar un moviment de factures irregulars de fins a 25 milions d’euros. Actualment, l’Ajuntament de Castelló manté contractes amb l’empresa TELECSO per un valor aproximat de 3 milions d’euros (manteniment d’enllumenat, manteniment de col·legis i revisió d’instal·lacions elèctriques).
Aquest dilluns la formació ciutadana lliurarà una demanda perquè l’Ajuntament revise la relació contractual amb les empreses PIAF i TELECSO des de l’any 2010. En la demanda que han preparat sol·liciten que els serveis jurídics valoren la conveniència de mesures legals en cas d’identificar “si hi ha una afectació dels interessos generals de la ciutadania en cobraments de serveis al marge de la Llei de Contractes Públics, part dels quals presumptament haurien finançat il·legalment el PP”.
La mercantil PIAF “va cobrar de l’Ajuntament de Castelló 17,7 milions d’euros al marge de la Llei de Contractes del Sector Públic.
L’agrupació assembleària es remet als dictàmens emesos en la Comissió d’investigació del cas Gürtel a l’Ajuntament de Castelló, “amb l’objectiu de valorar la informació documentada i les conclusions constitutives de possibles delictes”, per tal que els serveis jurídics les valoren. En aquesta Comissió el dictamen particular del PSPV-PSOE va mostrar “procediments viciats”, mitjançant les quals la mercantil PIAF “va cobrar de l’Ajuntament de Castelló 17,7 milions d’euros al marge de la Llei de Contractes del Sector Públic, i constituint pràctiques de contractació discrecional i de laxitud en la fiscalització i control dels contractes i encàrrecs facturats”. En la mateixa línia sol·liciten aquells informes emesos per la Intervenció Municipal relacionats amb aquestes empreses, “especialment aquells que fan referència a pagament de factures fóra de contracte o altres incidències”.
A més a més, la formació ciutadana recorda que PIAF manté un contenciós obert pels jutjats de Castelló prèvia denúncia de l’Ajuntament de Vila-real, amb motiu d’unes factures dubtoses i irregulars per valor de 600.000 euros, i junt amb FACSA i LUBASA, ha estat acusada de finançament il·legal del PP (delicte reconegut per Alejandro Pons, administrador de PIAF), a canvi de contractes públics.