Remunicipalitzar
  • L’agrupació electoral anuncia que va a negociar amb l’equip de govern el contracte de notificacions, el qual és gestionat per una empresa privada i finalitza el pròxim setembre.
  • Castelló en Moviment confia que siga el primer servei privatitzat que el nou Ajuntament puga recuperar per al sector públic.

Castelló en Moviment ha comunicat la seua voluntat per negociar amb l’equip de govern recuperar per al sector públic el servei de notificacions de l’Ajuntament de Castelló. Actualment aquest servei és gestionat per una empresa privada, en un contracte de dos anys valorat en 413.223 euros, el qual finalitza el pròxim 9 de setembre.

En aquest cas, segons les declaracions de la regidora assembleària Anna Peñalver, el servei el podria oferir directament Correus. De fet, l’empresa pública ja gestiona els serveis postals del consistori mitjançant un acord marc de la Central de Contractació de la Diputació de Castelló. L’estudi de la documentació dels pertinents expedients, segons relata la formació ciutadana, mostra que l’entitat pública ofereix millors condicions pel que “es tractaria fins i tot d’un canvi justificat en termes d’eficiència i rendibilitat”. Alhora, la regidora Peñalver assenyala que “la prestació d’un servei postal de qualitat és un dret de la ciutadania pel que s’hauria de proporcionar directament per Correus, com a entitat pública encarregada de garantir un servei postal universal”.

No dubten en assenyalar “l’oportunitat que suposa recuperar el servei de notificacions com a exemple de l’aposta pel sector públic del nou Ajuntament”.

Castelló en Moviment ha aprofitat per a recordar els acords del Pacte del Grau, entre els que consta que l’Ajuntament “ha de promoure una gestió pública dels serveis bàsics municipals externalitzats com més prompte millor”, pel que no dubten en assenyalar “l’oportunitat que suposa recuperar el servei de notificacions com a exemple de l’aposta pel sector públic del nou Ajuntament”.

Per finalitzar, el grup assembleari s’ha remés a la Declaració Institucional que es va aprovar el juliol del 2015 davant la situació postal de la ciutat. En aquesta consta una resolució en defensa del servei de correus, públic i de qualitat. A més, a partir d’aquesta iniciativa, l’Ajuntament va instar a l’autoritat competent a assegurar el dret de les persones a rebre la correspondència en temps i forma, a mantenir estable la plantilla i a vigilar el compliment de la Llei Postal com a dret de tot el veïnat.