SER RIC ES MOLT BARA 2
  • Apel·lem a la nostra voluntat de col·laboració amb el govern, de cara al debat de pressupost, per tal que els diners recaptats es destinen a polítiques socials.
  • Manifestem el nostre empeny per un model fiscal progressiu i solidari.

En el Ple del 29 d’Octubre, Castelló en Moviment va rebutjar les propostes fiscals de l’equip de govern municipal. Amb la negativa anunciada pel bipartit a un ple extraordinari, tal com des de fa una setmana proposava la formació assembleària, finalitza el pols per introduir mesures de progressivitat fiscal. “Nosaltres ho seguim tenint clar, no ens val retallar una mitjana de 7 euros per immoble” ha emfatitzat Iñaki Vallejo, regidor de Castelló en Moviment. A més a més, Vallejo ha volgut remarcar que “Si algú pensa que és possible la progressivitat i la justícia fiscal sense apujar els imposts a les rendes i patrimonis més alts o les empreses que ara gaudeixen d’un tracte especial, que ens ho explique! Si els recursos recaptats van directament a polítiques socials i de promoció econòmica, hi ha un retorn a la ciutadania i un estímul per a les empreses”.

Des de Castelló en Moviment continuen ferms davant la reforma fiscal del govern, especialment pel que fa a l’IBI. El regidor Iñaki Vallejo ha recalcat: “s’ha perdut l’oportunitat de tenir un debat públic on les diferents forces polítiques es posicionen respecte al model de fiscalitat per a Castelló”. En ciutats com Madrid o Gijón, consistoris conformats també per diverses forces polítiques, es recorrerà al mecanisme del ple extraordinari per aprovar les ordenances en les setmanes vinents. El regidor Vallejo insisteix en l’oportunitat de recórrer a aquest mecanisme per tenir en consideració les propostes de la resta de grup: “Des de l’anunci d’aquesta reforma estem buscant un acord majoritari per una reforma més completa. Un ple extraordinari permet ampliar terminis recorrent al reglament. Lamentem aquest tancament a abordar amb calma una fiscalitat progressiva al servei de la ciutadania i de la dinamització de l’economia”.

Castelló en Moviment no ha desaprofitat l’ocasió d’abordar el vot compartit amb el PP i s’ha mostrat molt crític amb els populars, ja que “no han perdut el temps per criticar el govern, però per a nosaltres, les seues propostes basades en maquillatges enganyosos i tripijocs són encara pitjors i busquen deixar-ho tot igual. És a dir, un model fiscal que afavoreix a les rendes més altes, que és el que sempre han fet”.