- Davant la denúncia veïnal d’un suposat desfasament de 150.000€ sense justificar entre el pressupost i l’execució real d’aquestes obres i l’anunci de l’Ajuntament d’una segona auditoria, CseM reclama mecanismes per a previndre i combatre la corrupció.
La regidora de Castelló en moviment, Anna Peñalver, ha valorat les informacions publicades per l’Associació de veïns i veïnes de Maestria sobre les obres de la super illa d’aquest barri. Aquest col·lectiu ha publicat un informe en què detallen els indicis que apunten a un desfasament de 150.000 € sense justificar entre el pressupost i l’execució real d’aquestes obres i l’Ajuntament s’ha compromès a una realitzar una segona auditoria.
La regidora ha posat en valor «el treball de l’associació de veïns i veïnes, que porta mesos advertint a l’Ajuntament d’aquestes suposades irregularitats, i lamenta que la primera auditoria no s’haja realitzat amb la precisió que requeria, tal com hem exigit des del principi. Sense la insistència i el treball veïnal, el govern municipal no haguera anunciat aquesta segona auditoria de les obres». Per a Peñalver la situació demostra que «els actuals controls sobre l’activitat dels contractistes i subcontractistes que executen obres municipals són insuficients i que cal introduir nous mecanismes de seguiment i fiscalització, com CsenM venim reclamant des de fa anys».
La regidora ha recordat les iniciatives aprovades pel ple de l’Ajuntament durant aquesta legislatura que CsenM ha presentat «per a evitar justament aquest tipus de suposades irregularitats», en referència al Mapa de riscos de la corrupció i l’Oficina municipal antifrau.
Peñalver ha detallat que «aquesta Oficina deuria ser l’òrgan municipal encarregat de vigilar i fer seguiment dels contractes públics, i per la seua banda el Mapa de Riscos pretén fer un diagnòstic que ajude a previndre la corrupció, és a dir, a saber quins espais son propensos a sofrir-la i així evitar-la. Si aconseguim que aquests mecanismes es posen en marxa reduirem la probabilitat que esdevinguen noves situacions de suposades irregularitats com la de l’obra de la super illa de Maestria, ens estalviarem fer auditories a posteriori, i per tant reduirem la gravetat de les seues conseqüències».