- El portaveu de la formació assembleària interpel·la a l’alcaldessa després que aquesta reivindiqués al PSPV com la força del canvi.
Després del balanç que va fer Castelló en moviment este dimecres on va avaluar la tasca del govern municipal durant estos 3 anys de legislatura i on va realitzar una comparació entre l’executiu local i altres ajuntaments encapçalats per candidatures municipalistes del canvi, l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, va respondre a la formació assembleària que el PSOE sí és una força del canvi a Castelló, a la Comunitat Valenciana i a tota Espanya.
La portaveu adjunta de Castelló en moviment, Anna Peñalver, ha respost a la primera edil que «és evident que hi ha Ajuntaments impulsant polítiques noves amb més velocitat que Castelló i que estan arribant més lluny, per exemple, en matèries com l’habitatge o el medi ambient».
La regidora de Castelló en moviment va citar, per exemple, els èxits de l’Ajuntament de Pamplona en la remunicipalització de l’atenció domiciliària, els de València i Barcelona en la recuperació de la gestió directa de les escoles infantils municipals o el de Madrid amb la recuperació per al control públic del servei de funerària municipal.
«Des de Castelló en moviment vam impulsar a 2016 una avaluació dels grans contractes municipals, començant pel contracte de neteja de 16 milions d’euros, però el govern no va mostrar massa interès en augmentar el seguiment d’eixe contracte. En canvi, en diversos ajuntaments on governen forces municipalistes com la nostra, s’han executat importants sancions per incompliments de contractes que fins ara no s’havien controlat i que han servit per a recuperar recursos econòmics que s’havien desviat”», explica Anna Peñalver.
Castelló en moviment també va suspendre a l’equip de govern este dimecres en polítiques d’habitatge per considerar que no s’han sumat èxits en la matèria, mentre que altres ajuntaments estan ampliant el parc públic amb, per exemple, incentius i garanties per a la posada en lloguer de pisos buits de xicotets propietaris, com a Saragossa, o per la via de la compra directa, com a Barcelona.
«Nosaltres entenem que el govern de Castelló no ha tingut la velocitat d’altres ajuntaments que nomenem del canvi. I no per la composició dels equips de govern només, sinó pels èxits anotats en matèria de remunicipalitzacions o habitatge, per exemple», finalitza Peñalver.