Contra La Pobreza
  • Castelló en Moviment exigeix a la Mesa d’emergència social un calendari amb terminis per aplicar noves mesures socials i assumir nous objectius per combatre les desigualtats socials. La pròxima reunió és el dimecres 16 de Març a les 14h.

Castelló en Moviment participa amb l’equip de govern de la Mesa d’Emergència Social amb la finalitat de concretar objectius i terminis. La formació assembleària considera necessari “posar l’accelerador” en les mesures de competència municipal per combatre les desigualtats socials. La regidora Paz Beltran ha remarcat que la seua participació està condicionada a “compromisos clars amb terminis. Considerem que la situació de pobresa és alarmat, pel que cal treballar sobre l’acord del compliment d’objectius concrets, no a cop de titular.” L’agrupació electoral posa d’exemple el parc públic de lloguer social, un dels reptes de l’actual consistori, alhora que un dels principals obstacles entre els socis del pacte de govern. Beltran considera que un dels objectius d’aquesta Mesa hauria de ser tindre “en tres mesos el parc ampliat en 30 habitatges, i el treball planificat per tindre en un temps determinat tota la demanda coberta, per exemple al juny del 2017. Més ara que s’ha anunciat una llei autonòmica”. La regidora Beltrán ha recordat que ara fa un mes l’Ajuntament va anunciar la signatura d’un conveni en CajaMar que suposava la cessió de 30 habitatges, i que la representant de Castelló en Moviment va valorar com una “molt bona notícia”. Però, avui ha remarcat que “seguim exactament igual pel que cal seguir empenyent amb força i intensificar la pressió per obtenir més habitatges. Garantir el dret a l’habitatge és una qüestió de justícia social.

En tres mesos el parc ampliat en 30 habitatges, i el treball planificat per tindre en un temps determinat tota la demanda coberta, per exemple al juny del 2017.

Des de la primera reunió de la Mesa, el grup de treball de Castelló en Moviment sobre emergència social, ha elaborat juntament amb la regidora Beltrán, un document de treball amb els objectius, les mesures, i el calendari per a posar-les en marxa. L’agrupació electoral considera que per afrontar de forma urgent polítiques integrals d’emergència social, cal “planificar accions de rescat ciutadà entre les múltiples regidories i un treball coordinat i transversal per accelerar i donar suport els diferents objectius d’habitatge i Serveis Socials”.