Reitren Placa Inaugural A Benlloch

El grup polític Castelló en Moviment hem presentat en la Diputació Provincial una moció per acordar al pròxim ple de la Diputació mesures per combatre la corrupció. La força emergent vol “reforçar el compromís ètic i l’exemplaritat dels càrrecs públics i les institucions” amb una bateria de propostes com la retirada de plaques commemoratives i el canvi dels carrers amb noms de condemnats, o impedir el nomenament d’imputats en càrrecs de representació de la Diputació.

Aquesta última proposta, en cas d’aprovar-se, afectaria el recent anunci en la comissió de cultura de la Diputació del nomenament de Vicent Farnós per representar la corporació en el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana. Vicent Farnós està implicat en la branca valenciana de la Gürtel. Exactament ha sigut imputat en el marc de la investigació de presumptes delictes de prevaricació i tràfic d’influències en les adjudicacions de diferents conselleries, societats i fundacions públiques de la Generalitat a Orange Market i a altres empreses vinculades.

Un altre afectat en cas d’aprovar-se aquesta moció és el poble de Villahermosa, governat pel diputat provincial Luís Rubio. Aquest municipi va batejar al 2006 la plaça major amb el nom de Carlos Fabra Carreras, just quan l’Agència Tributària ja havia denunciat a l’expresident de la Diputació i del PP en la província per frau fiscal. La proposta de la formació assembleària pretén que la corporació presidida per Javier Moliner “inste als Ajuntaments a canviar la nomenclatura dels carrers, on figure el nom de persones que hagen ostentat càrrecs públics i hagen sigut condemnades penalment per sentència judicial ferma”, el que afectaria directament a aquesta població.

La portaveu de Castelló en Moviment a la Diputació, Anna Peñalver, ha assenyalat “la corrupció és una xacra que cal combatre amb més democràcia. Si no volem que ningú obtinga beneficis il·legals aprofitant-se d’una relació de poder cal treballar per l’aprofundiment democràtic de les institucions“.