Declaracions Regidors
  • La formació assembleària planteja un Pla de Millores Ambientals que genere 150 llocs de treball que el govern descarta per entrebancs tècnics.

Castelló en moviment va traslladar a la Mesa d’Inclusió Social de l’Ajuntament de Castelló la proposta de convocar una edició especial de Jornals de Vila que generés 150 nous llocs de treball per a persones en situació d’atur de llarga durada amb l’objectiu de generar un Pla de Millores Ambientals que acondicionara solars abandonats de la ciutat. Però els representants de l’equip de govern a la Mesa han descartat la proposta per entrebancs tècnics.

«Pensàvem que calia aprofitar la bossa de treballadors i treballadores, la qual desapareixerà quan acabe l’any, per generar una nova edició de Jornals de Vila amb partides pressupostàries que sembla que este any no s’executaran», considera Beltrán.

El programa Jornals de Vila ha sigut una de les principals novetats de la legislatura; incorporada per Castelló en moviment als Pressupostos de 2016, inicialment va donar treball durant 6 mesos a 43 persones en situació d’atur de llarga estada. A 2017 es va ampliar a 88; i a 2019, tot i que la previsió era contractar 150 persones, fins ara només s’ha arribat a 99.

«A finals de 2018 es dissoldrà la bossa de treball creada, on encara hi ha 150 persones que no han rebut l’oportunitat de l’Ajuntament de reincorporar-se al mercat laboral. Per això consideràvem que calia fer un esforç en esta recta final de l’any per reintegrar a eixes persones al mercat laboral», explica Paz Beltrán, qui durant la Mesa d’Inclusió també ha proposat que estes noves 150 contractacions «es dediquen a un Pla d’Intervenció de Millores Mediambientals, recuperant solars abandonats, que és una de les principals demandes que escoltem a les Juntes de Districte de la ciutat; així com a complementar el Pla Edificant i oferir millores als centres educatius», ha exposat Paz Beltrán.

Malgrat això, l’equip de govern ha descartat explorar la proposta de Castelló en moviment argumentant dificultats tècniques per dur a terme esta edició especial abans que concloga l’any.