18403119 10210770971808246 8552441832970299417 N
  • Munten una taula informativa per a difondre aquesta mesura.
  • Demanen en Comissió informativa que l’Ajuntament es coordine amb el SERVEF davant el desconeixement que han constatat entre les persones aturades.

Des del 2016 l’Ajuntament ha posat en marxa el Bo Activa’t, una de les propostes de la formació assembleària Castelló en Moviment. Es tracta d’una targeta perquè les persones en situació d’atur puguen gaudir del transport públic municipal a preu simbòlic. Així, els beneficiaris han de pagar 3 euros al semestre si la seua prestació és inferior a 645,30 euros, mentre que les persones en l’atur que cobren entre 645,30 euros i 1.000 euros abonen 6 euros semestrals.

El divendres passat el grup municipal Castelló en Moviment va acudir a les portes del SERVEF per a explicar aquesta mesura. Es tracta de la segona acció dels municipalistes per a difondre aquest Bo entre la ciutadania. En una primera ocasió els regidors de l’agrupació electoral van informar els usuaris de les línies d’autobús més concorregudes dels canvis que volen incorporar al Bo, i, en aquesta segona ocasió han muntat una mesa informativa adreçada a les persones aturades.

La regidora de Castelló en Moviment, Paz Beltrán, ha informat els canvis que volen introduir per al període 2017-2018. «Les últimes reformes laborals han provocat que el treball es precaritze tant que ja no és garantia d’unes condicions de vida dignes, pel que considerem més just vincular aquest Bo als ingressos econòmics» ha declarat Beltrán.

La regidora ha indicat que amb aquestes accions han constatat que «falta informació sobre el Bo, ja que moltes persones que compleixen els requisits per ser beneficiaris desconeixen la seua existència. Per aquest motiu hem demanat en la Comissió de l’Ajuntament que es facilite informació al personal del SERVEF perquè puguen traslladar-la als possibles beneficiaris d’aquest Bo».