Noticia285
  • Els 5 grups polítics del consistori acorden per unanimitat posicionar-se en contra del cop d’estat de 1936. La iniciativa parteix del sindicat CGT, coincidint amb el 80 aniversari de l’aixecament feixista.

 

El ple de l’Ajuntament del passat 28 de Juliol va aprovar per primera vegada en 80 anys una condemna unànime del cop d’estat encapçalat pel general Franco. Aquesta declaració institucional parteix d’una proposta del sindicat CGT, compartida amb els signants de l’Acord del Grau, la qual lliga amb la voluntat del nou consistori per afermar el seu compromís amb la memòria històrica. Així, el ple ordinari ha aprovat una Declaració Institucional per condemnar el Colp d’Estat del 36, reconèixer i homenatjar totes les persones que van patir la repressió, que van morir exiliades lluny de la seua terra i de la seua família, que van ser empresonades o perseguides per raons de sexe, de credo i d’idees polítiques.

Volem agrair que tot i les tensions internes dins les files dels populars haja triomfat la condemna del franquisme.

El grup municipal Castelló en Moviment ha mostrat la seua alegria davant la mostra pública de l’Ajuntament de la ciutat del seu compromís amb les llibertats i els drets humans, després que l’anterior consistori evitara contínuament rebutjar el cop d’estat i el règim feixista. El portaveu Xavi del Señor ha expressat la satisfacció del seu grup polític davant el gir que el PP ha mostrat en aquesta ocasió, i que per fi reta homenatge a les víctimes del cop d’estat. “Volem agrair que tot i les tensions internes dins les files dels populars haja triomfat la condemna del franquisme” ha remarcat del Señor.

La declaració menciona que “Hui dia, tots els grups de l’Ajuntament de Castelló aposten per una societat democràtica, per les llibertats i la defensa inqüestionable dels drets humans i rebutgen l’ús de la violència per a imposar conviccions polítiques i religioses, i es fan responsables de mirar la història per conèixer i rebutjar unànimement les conseqüències irreparables que l’Estat de dret va propiciar en aquells dies“.