Auditoria

La formació ciutadana espera que la compareixença de la Comissió d’investigació aborde el paper de l’anterior Junta de festes, i, pose llum als dubtes que han sorgit en les últimes sessions.

La comissió d’investigació entra en la recta final de les sessions amb les compareixences dels anteriors responsables de la Junta de festes. Per a aquest dimecres 14 de desembre estan convocats Matilde Martínez Almela, Jesús López Guillén, i José Ramón Garcés Tormo.

El regidor de Castelló en Moviment, Iñaki Vallejo, ha informat dels motius per convocar a aquestes persones. “Després de les declaracions prèvies, pensem que els membres de l’anterior Junta podran posar llums a les qüestions que queden per dilucidar sobre la gestió de les festes” assenyala Vallejo.

A més a més, la formació municipalista ha mostrat el seu interès per conéixer els treballs que realitzaven per a la Junta de festes les empreses Assessoria J López 2009, Cesionlab Castelló ETT, i, J. López C.B., totes vinculades a l’ex-president de la Junta, Jesús López.

Cal recordar que López va gestionar les festes durant 13 anys, i, segons va reconèixer el ex-regidor de festes Joaquin Torres a preguntes d’Esquerra Unida en la passada legislatura, no existeixen contractes ni autoritzacions administratives a nom d’aquestes empreses malgrat que realitzava molts treballs: confecció de nòmines, assegurances socials, impostos fiscals, etc. Aquests treballs anaven més enllà de la Fundació de festes, ja que també treballaven per a la Federació de Colles i per a alguna Gaiata des de l’any 1998.