La passivitat mostrada pel govern bipartit pel que fa a encetar una auditoria de l’anterior etapa de govern popular, contrasta amb la promesa feta durant la campanya electoral, recollida al Pacte del Grau, on es van comprometre a realitzar una auditoria ciutadana el primer any de govern.
“Les noticies aparegudes estos dies als mitjans de comunicació, vénen a donar la raó als qui plantegem la necessitat d’auditar l’etapa del govern del Partit Popular a l’ajuntament de Castelló en els termes en què apareix al pacte de govern“. Amb aquestes paraules, el regidor de Castelló en Moviment Xavi del Señor, ha volgut ressaltar la necessitat d’acomplir amb el compromís de transparència assumit pels signants del Pacte del Grau.
No entenem com encara no s’han alçat les estoretes que tanta pols semblaven tindre durant la campanya.
En referència al Pacte, el regidor assembleari recorda que en el punt 25.1 les 3 formacions signants, PSPV, Compromís i Castelló en Moviment, es van comprometre a fer una auditoria pública del deute i de les externalitzacions durant el primer any de govern, incidint en sobrecostos en obres públiques, externalització de serveis, contractes de manteniment i serveis, els interessos del finançament del deute, etc.
En aquest sentit, del Señor insisteix en què a l’Ajuntament encara queden moltes coses per resoldre. “Ja hem vist que l’entorn de la Festa està vivint moments convulsos plens de sospites que cal aclarir com abans millor. Despús-ahir, la regidora Vero Ruíz, a qui felicitem per la seua decisió, ha denunciat en fiscalia la desaparició durant el període de govern popular de 54 obres d’art de les instal·lacions municipals. No entenem com encara no s’han alçat les estoretes que tanta pols semblaven tindre durant la campanya“.
Quan parlem d’auditar el període anterior, no sols estem parlant de vore que els comptes quadren, sinó que volem saber qui i perquè es van prendre decisions ruïnoses per a la ciutat.
En esta mateixa línia, la forma assembleària recorda algunes “fites” del govern popular que van posar baix sospita la conveniència de determinades decisions adoptades pels alcaldes Gimeno, Fabra i Bataller. Al fil dels casos de corrupció, del Señor recorda la Ciutat de les Llengües, la maqueta de Calatrava, els animals dissecats abandonats a una nau a les afores de la ciutat o la urbanització de les antigues vies del tren a major glòria d’uns grans magatzems, amb parada del TRAM a les seues portes inclosa.
Per al regidor municipalista, “quan parlem d’auditar el període anterior, no sols estem parlant de vore que els comptes quadren, sinó que volem saber qui i perquè es van prendre decisions ruïnoses per a la ciutat. Potser els regidors que estaven a l’ajuntament en aquell període, sàpiguen qui va signar el pagament de la maqueta de Calatrava i quan va costar. Potser també coneguen quant ens va costar el sou de l’ex-alcalde Gimeno i el del seu assessor Josety al capdavant d’una Ciutat de les Llengües inexistent o qui va decidir comprar animals dissecats per a no se sap encara què. N’hi ha moltes altres coses que potser sàpiguen , però la ciutadania també vol saber i és hora d’explicar-ho. No volem esperar a que algú escriga les seues memòries per saber-ho“.