Ha Deixat De

Xavi del Señor, portaveu municipal de Castelló en Moviment.

Fa just quatre anys, en plena efervescència del moviment del 15M i de les protestes en carrers i places pertot arreu, incloent-hi el País Valencià i Castelló, el fins aleshores totpoderós Partit Popular veia amb menyspreu com milions de persones es mobilitzaven per a defensar els nostres drets i lluitar contra el que va acabar convertint-se en un dels pitjors períodes de la nostra història recent pel que fa a drets i llibertats. El PP va ridiculitzar aquelles protestes convençut que la gent corrent, honrada i treballadora, no seria capaç d’organitzar-se per a plantar cara al sistema en el seu propi terreny: les institucions. Però estaven equivocats i aqueixes marees ciutadanes es van organitzar i van acceptar el repte. Som desenes les candidatures d’unitat popular per tot l’estat (Barcelona en Comú, Ahora Madrid, Marea Atlántica…) que hem fet el pas endavant per demostrar que estem preparades per a assumir responsabilitats i per a canviar les regles del joc. Portàvem massa anys, amb governs plegats als interessos de les elits dominants. Massa anys plovent sobre mullat on els successius alcaldes de Castelló, tots ells sota la tutela del PP, feien i desfeien a l’antull dels que més en tenen desatenent les necessitats reals de la gent. I ens vam presentar a les eleccions.

Castelló en Moviment, decisiu en la configuració del nou govern municipal, no va dubtar a negociar un programa transformador que situara les necessitats de les persones en el centre de la política municipal. Fruit de llargues converses entre PSPV, Compromís i Castelló en Moviment va sorgir un programa de govern que arreplega gran part de les nostres demandes i que ens va portar a donar-li el nostre vot a Amparo Marco per ser alcaldessa de Castelló. La tasca dels dos primers, des del govern, serà la de traure endavant tot l’acordat. La de Castelló en Moviment, des de l’oposició, serà treballar perquè aqueixes mesures siguen efectives, però també haurem de vetlar perquè el canvi no queda en un simple recanvi.

El passat 24 de maig va deixar de ploure sobre mullat i Castelló en Moviment va contribuir a aquest canvi. Volem agrair als 10.443 votants que ho heu fet possible la vostra confiança. No us decebrem.