- L’agrupació electoral considera que la situació de barris com el de Grapa evidencia les deficiències existents en matèria d’accessibilitat. Assenyalen els carrers de Farigola i de Montornés com a vies que necessiten una intervenció, tal com el veïnat exigeix.
La formació municipalista Castelló en Moviment ha fet referència a les demandes dels veïns del barri de Grapa, i, han posat d’exemple el carrer de la Farigola i el carrer de Montornés. En paraules del membre de l’agrupació electoral, i veí d’aquests barri, Benito Pérez, «es tracta de carrers que suspenen en accessibilitat. Les voreres són tan estretes que per a moltes persones és totalment intransitable».
De fet, Pérez ha recordat que la millora de les voreres és «una demanda històrica» del barri, i segons ha declarat, «diferents veïns l’hem explicat a l’equip de govern, l’última vegada la vam escoltar en la reunió sobre el Pla General del passat dimecres a la tinença d’alcaldia est, en la qual l’alcaldesa i el regidor d’urbanisme estaven presents».
Grapa, com la resta de la ciutat, suspén en accessibilitat, no ens fa falta caure del cavall per a patir una ciutat plena d’obstacles.
Des de Castelló en Moviment consideren prioritari intervenir en millorar els barris de Castelló en matèria d’accessibilitat. «Grapa, com la resta de la ciutat, suspén en accessibilitat, no ens fa falta caure del cavall per a patir una ciutat plena d’obstacles» ha assenyalat Benito Pérez.
En aquest sentit, una de les propostes aprovades per l’Ajuntament és la posada en marxa de la figura de l’inspector d’accessibilitat. Es tracta d’un professional que ha d’assegurar el compliment d’una ordenança d’accessibilitat universal encara per redactar. Benito ha recordat que «es tracta d’un acord plenari de maig del 2016 i encara estem a l’espera que es desplegue». Aquesta proposta del grup municipalista s’emmarca dins la Guia d’accessibilitat Universal confeccionada pel grup de treball de discapacitat de Podem al País Valencià.