Reunió La Unió
  • El portaveu dels municipalistes, Xavi del Señor, comparteix amb el secretari general de La Unió, Ramón Mampel, els problemes del sector agrari al terme de Castelló.

El regidor Del Señor ha presentat la proposta del seu grup polític a Ramón Mampel, secretari general de La Unió, organització professional agrària majoritària en el camp valencià. L’edil explica que «hem recollit els problemes del sector a Castelló i hem valorat de forma conjunta quina fórmula és la idònia per a donar resposta a les seues necessitats, com per exemple la creació d’un parc agrari. La reunió s’ha celebrat amb bona sintonia per a treballar conjuntament».

La reunió s’ha celebrat amb bona sintonia per a treballar conjuntament.

Els parcs agraris tenen l’objectiu de preservar terrenys de la seua possible urbanització per a establir programes per millorar el seu potencial agrari i natural. Del Señor indica que «hi ha exemples com el parc agrari del Baix Llobregat i el de Sabadell que ens poden servir de referents».

És una aposta estratègica per articular un model de ciutat basat en el valor ecològic de Castelló.

Aquesta reunió se celebra dins la campanya de la formació municipalista, Castelló en Moviment, de recerca d’aliances socials a les seues apostes polítiques per al que queda de legislatura, entre les que hi ha un pla de recuperació i millora ambiental del terme de la ciutat. En paraules del regidor Xavi del Señor el Pla Vila Verda, nom amb què han batejat aquesta proposta, «és una aposta estratègica per articular un model de ciutat basat en el valor ecològic de Castelló».

A més, la proposta de Castelló en Moviment es realitza en el marc de la redacció del nou Pla General, el qual s’està treballant en l’Ajuntament de Castelló. El regidor ha detallat al representant de la Unió que «el Pla Vila Verda pretén adquirir terrenys, via compra, cessions, convenis o altres mecanismes legals, per a la seua recuperació i millora. El vessant agrari de la Vila Verda seria una part d’aquesta aposta estratègica. La nostra voluntat per a Castelló és clara, esperem rebre el suport de la resta de grups polítics».