Aeroport De Castelló
  • La formació municipalista i Podem a les Corts Valencianes consideren necessari que els responsables polítics del Consorci de Bombers expliquen els errors de planificació del dia de Reis, i, la manca de bombers professionals per a atendre les emergències de les comarques de Castelló.

La diputada a les Corts Valencianes per Podem, Cristina Cabedo, ha recollit la demanda de la formació municipalista, Castelló en Moviment, per a indagar «els motius que hi ha darrere del tancament del parc de bombers de la Plana Alta el dia de reis, pel que sembla, a causa d’un vol que no constava en el quadrant de torns d’aquest servei d’emergències».

Som l’única província valenciana que no ha fet oposicions per a cobrir les vacants de bombers professionals.

Així, ha declarat que el seu grup polític demanarà la compareixença dels responsables polítics del Consorci de Bombers, el diputat Luis Rubio, i del president de la Diputació, Javier Moliner. Per al portaveu de Castelló en Moviment a la corporació provincial, Iñaki Vallejo, «tot indica que darrere dels fets del dia de reis es troba la falta de personal professional, el que està deteriorant aquest servei públic. Som l’única província que no ha fet oposicions per a cobrir les vacants».

La representant a les Corts considera que el dia de Reis s’incrementa la mobilitat de la ciutadania, i, per tant, augmenta el risc d’accidents, el que ha motivat que el seu grup polític «esbrine si el Consorci va assegurar la gestió urgent de les possibles emergències just un dia d’especial rellevància».

La diputada Cabedo també ha informat que el 2011 es va crear una Comissió de Coordinació, un espai de treball entre administracions amb l’objectiu d’abordar la gestió de prevenció i extinció d’incendis i salvament de forma conjunta. La diputada de Podem ha assenyalat que aquesta Comissió «hauria d’estar al corrent de la gestió de la Diputació del cos de bombers, pel que hem preguntat en seu parlamentària quin treball ha desenvolupat».