Piscina Provincial
  • El diputat Iñaki Vallejo proposa la gestió público-comunitària com a alternativa a un model de Piscina Provincial privatitzat que ha suspès en eficiència, qualitat i drets laborals.

Segons han informat fonts provinents de la Diputació Provincial, el pròxim 29 de juliol la corporació amb seu a la plaça les Aules desallotjarà a la mercantil Aiguagest SL de la Piscina Provincial. L’objectiu de la Diputació, segons les mateixes fonts, és recuperar el control sobre la gestió d’aquestes instal·lacions de titularitat pública.

Noves propostes des del sector públic que incorporen la implicació de la comunitat per a garantir aquests serveis.

El diputat de Castelló en Moviment, Iñaki Vallejo, ha carregat contra el model del PP de gestió dels serveis públics, “el qual reparteix les concessions entre els seus amics fins que les abandonen per la manca de benefici econòmic, menystenint el servei que ofereixen a la ciutadania i els llocs de treball generats”. A continuació, Vallejo ha abordat la necessitat de models alternatius a la privatització. En concret ha fet referència a “noves propostes des del sector públic que incorporen la implicació de la comunitat per a garantir aquests serveis”.

El diputat ha qualificat el cas de la Piscina Provincial “d’un nou mort en l’armari privatitzador del PP” i ha apel·lat a la contribució amb el Patronat d’Esports de l’Ajuntament de Castelló “per a garantir la continuïtat dels llocs de treball, la qualitat del servei, i el disseny d’un nou mètode de gestió que combine la gestió pública amb la implicació d’usuaris, treballadors, i aquells actors interessats en aquest bé comú”.

Els grans morosos no poden sortir impunes dels seus deutes amb la ciutadania. La mercantil del provincial deu lliurar el dèbit de més de 200.000 euros pel pagament d’IBI.

Per altra banda, el diputat indica que l’Ajuntament no deu renunciar al cobrament de l’Impost de Béns Immobles (IBI) que deu l’empresa concessionària. Vallejo considera que “els grans morosos no poden sortir impunes dels seus deutes amb la ciutadania. La mercantil del provincial deu lliurar el dèbit de més de 200.000 euros pel pagament d’IBI, tal com fa de forma exemplar els castellonencs any rere any per a garantir els serveis públics municipals”.