Bou Embolat
  • Han requerit explicacions al govern municipal davant un cas de maltractament animal.
  • Recorden que el govern municipal va rebutjar que Castelló es declarara municipi contrari als festejos taurins.

L’agrupació electoral, Castelló en Moviment, ha expressat el seu parer sobre els bous embolats celebrats el passat divendres 30 de juny, durant la celebració de les Festes de Sant Pere, al Grau de Castelló. En concret, fan referència als sis bous embolats de forma conjunta dins d’un camió.

El portaveu de la formació municipalista, Xavi del Señor, ha detallat que «diverses entitats ens han expressat el seu malestar pel maltractement que sofreixen els animals, a més, assenyalen que s’està vulnerant el Reglament i la llei de Protecció animal del País Valencià». Segons apunten des de Castelló en Moviment, els fets a què fan referència «posen en risc la integritat dels animals, ja que van embolar diversos bous al mateix temps dins un camió».

Vam demanar còpia del permís atorgat per la Conselleria per tal de poder dur a terme aquest acte.

Així, el dilluns en la comissió celebrada en el consistori el grup municipal va requerir conéixer les diligències dutes a terme per l’Ajuntament per tal de comprovar que aquest acte s’ajustava a la legislació vigent. «Vam demanar còpia del permís atorgat per la Conselleria per tal de poder dur a terme aquest acte» ha concretat Del Señor.

Els municipalistes han recordat la moció que van presentar en el ple del maig del 2016, la qual no va rebre el suport del PSOE i de Compromís. En aquella ocasió demanaven que l’Ajuntament declarara Castelló municipi contrari als festejos taurins, manifestant també la voluntat perquè que no se celebren corregudes de bous. Però, el govern municipal va bloquejar la proposta de la formació assembleària, aprovant un text alternatiu de Ciudadanos en el qual s’assenyalava que «l’Ajuntament permetrà el normal desenvolupament de les activitats taurines».