- L’agrupació electoral exigeix una gestió ambiental del camp de golf, la qual s’hauria d’inserir dins un Pla per a la millora ambiental del Parc. A més, aposta per dinamitzar l’Aula de natura.
El portaveu de Castelló en Moviment, Xavi del Señor, ha valorat els reptes del Pinar del Grau.
El regidor defensa que hi ha dos grans objectius per davant. «En primer lloc la recuperació mediambiental per contrarestar la pressió que sofreix el parc, la qual està afectant els seus serveis i recursos naturals» argumenta Del Señor. De fet, el recentment publicat Pla d’Usos del Pinar indica que «s’ha de recuperar el sotabosc en algunes zones del parc, per així afavorir la seua regeneració i el seu ús com a amagatall de fauna». A més a més, aquest Pla assenyala que «també hi ha pressió sobre els pins per traure’ls llenya i cremar-la als paellers».
L’agrupació electoral recorda que el Pinar en els seus orígens tenia unes 200 hectàrees i arribava fins a la restinga litoral. En aquest sentit el regidor afegeix que «de les 35 hectàrees del Pinar sols 13,5 són de caràcter públic. El segon repte és la reversió d’aquesta anomalia mediambiental, una demanda històrica que segueix insatisfeta» en referència al camp de golf, el qual ocupa les restants 21,5 hectàrees.
Aquesta valoració es produeix després que la formació assembleària haja redoblat les seues propostes de caràcter ecologista en el marc del debat sobre el nou Pla General i el futur de la ciutat. «A banda de la seua protecció en el nou PGOU, el Pinar necessita més inversió per a la seua millora» defensa Del Señor. A més, en l’actual legislatura els municipalistes han qüestionat la substitució de pins per palmeres en la zona de golf. Els municipalistes no escatimen crítiques i consideren que aquestes intervencions «desnaturalitzen aquest referent social i ambiental, i recorden a l’etapa del PP, quan es van talar centenars de pins per construir viles de luxe».
En síntesi, per a Castelló en Moviment els esforços haurien d’encaminar-se cap a «implementar un Pla de gestió i recuperació mediambiental, també del camp de golf, i dinamitzar l’Aula de natura existent, la qual segueix tancada, tot i que s’hauria de dedicar a activitats d’educació mediambiental, voluntariat i promoció ambiental.»