Declaracions Regidors
  • La formació assembleària anima a l’executiu local a executar els 100.000 euros pressupostats després de les demandes veïnals recollides aquestes setmanes.

Castelló en moviment va introduir als Pressupostos Municipals de 2018 una línia de 100.000 euros per a la rehabilitació de solars abandonats dins del seu Programa Castelló Vila Verda, destinat a recuperar ambientalment el terme municipal. Malgrat aparèixer en els comptes municipals, en l’últim informe d’execució dels Pressupostos no s’havia gastat ni un euro d’eixa partida, tot i que la rehabilitació dels solars abandonats ha estat una de les principals demandes veïnals traslladades durant el procés participació del Document Detallat del Pla General Estructural.

«Vam introduir eixa proposta perquè era una demanda veïnal des de fa molt de temps. A més, a altres municipis estem veient com s’estan recuperant solars abandonats per al seu ús comunitari, per a activitats escolars o per tindre espais d’oci», explica Xavi Del Señor, portaveu municipal de Castelló en moviment.

El govern local té encara 3 mesos per davant per executar les línies pressupostàries dels comptes de 2018, abans que eixes previsions passen a formar part del superàvit anual.

«Fins ara el govern municipal no ha mostrat massa interès per executar eixos 100.000 euros que vam incorporar Castelló en moviment als Pressupostos via esmenes. Confiem que les peticions veïnals plantejades a les reunions sobre el Pla General acceleren l’atenció a eixa partida i encara estiguem a temps d’executar-la amb algun projecte de recuperació de solars abandonats que a mig termini es puga anar ampliant a altres espais de la ciutat. Des de Castelló en moviment li oferim la nostra mà al govern per treballar conjuntament com es podrien invertir eixos diners si estan disposats a fer-ho», afegeix Del Señor.