Declaracions Regidors
  • La partida ja estava reservada en els Pressupostos de 2017 amb 30.000 euros i ara Castelló en moviment demana que s’impulse des del consistori.

Al Ple Municipal de dijous que ve Castelló en Moviment portarà una moció perquè l’Ajuntament cree una Plataforma de Venda On-line per al xicotet comerç, una proposta que ja estava pressupostada a 2017 amb una partida inicial 30.000 euros, però que fins ara no s’ha executat. «La situació del xicotet comerç és crítica, no s’ha sortit de la crisi, i la falta de polítiques de foment del consum de proximitat decanten el consum a favor de les grans superfícies. L’Ajuntament ha de posar tot allò que estiga al seu abast per afavorir a estos comerços xicotets i mitjans», considera Iñaki Vallejo, regidor de Castelló en Moviment.

En la moció, Castelló en Moviment demana la continuïtat d’eixa línia per a la plataforma de venda on-line per als xicotets comerços en els Pressupostos de 2018, a més de demanar celeritat a la Regidoria de Comerç perquè, amb coordinació amb el Consell de Comerç, dinamitze els tràmits necessaris per agilitzar la creació d’eixa plataforma.

«Vila-real ja ha obert una plataforma així, i Madrid està sent pionera en aquest tipus de polítiques. El consum per Internet cada volta és més freqüent i, si des de les institucions no s’igualen les condicions entre grans i xicotets superfícies amb mesures com aquesta, continuaran tancant establiments de proximitat», considera Iñaki Vallejo. El regidor, a més, afegeix que «el consum en el xicotet comerç és més ecològic, perquè no necessita desplaçaments; i solen ser més respectuós amb els drets laborals i amb la conciliació familiar; a més del valor emocional dels establiments tradicionals. Hem de fer polítiques per evitar la seua desaparició».

Vallejo indica que que aquesta plataforma de venda on-line, la qual quantifica en una inversió total aproximada de 200.000 euros entre desenvolupament, formació i difusió, «podria combinar la comoditat de consultar productes per Internet amb la confiança d’un establiment de proximitat a l’hora de resoldre dubtes o consultes».