Declaracions Regidors
  • Considera que amb un major control sobre el compliment de les condicions dels contractes no s’hagueren produït les deficiències detectades.

La regidora de Castelló en Moviment Anna Peñalver junt amb el regidor Iñaki Vallejo han realitzat una visita al barri de Maestria acompanyats pels membres de l’Associació de Veïns del barri. Segons ha explicat Peñalver «l’objectiu d’aquesta trobada ha estat conéixer l’estat de les obres que s’han realitzat en el barri».

La regidora fa referència a la reforma dels carrers, adjudicada a les empreses BECSA i Jujosa per 1,4 milions d’euros, i aprovada el 2016 dins del paquet d’inversions financerament sostenibles.

Esperem que l’Ajuntament aprofite l’exemplar tasca de control feta pel veïnat i exigisca la correcció de les coses mal executades, tal i com recull el contracte.

Anna Peñalver ha recordat que el seu grup polític va demanar en la comissió informativa de l’Ajuntament un Informe sobre les retallades en les obres de remodelació del barri i l’augment de pressupost d’aquestes. «Avui hem constat que és la ciutadania activa i organitzada la millor garantia per avaluar aquestes obres» ha declarat Peñalver. A continuació ha afegit que «ens han explicat els aspectes en què la remodelació del barri ha estat alterada, per exemple, els desguassos s’han reduït i molts col·lectors d’aigües residuals no han estat renovats».

L’Associació de Veïns en un comunicat va lamentar les retallades en les obres de remodelació del barri i va considerar sorprenent l’augment de la partida econòmica establerta. Peñalver valora que «la manca de control des de l’Ajuntament cap al compliment dels grans contractes que realitza amb empreses concessionàries provoca aquest tipus de males pràctiques que acaben repercutint en la ciutadania. Es tracta de ser més vigilant i exigent».

Finalment la regidora ha explicat que «esperem que l’Ajuntament aprofite l’exemplar tasca de control feta pel veïnat i exigisca la correcció de les coses mal executades, tal i com recull el contracte». De fet, l’Acord del Grau menciona el «control del compliment per part de les empreses dels compromisos adquirits en la contractació pública amb l’Ajuntament mitjançant una avaluació de l’administració local, i també ciutadana, qualitativa, intermèdia i final».