- La formació assembleària presenta una moció perquè el FIB, el Rototom i el Sansan creen protocols de prevenció i conscienciació sobre els comportaments sexistes.
Castelló en moviment demanarà en el pròxim Ple de la Diputació que es negocie amb els principals festivals que es celebren en la província i que reben subvencions públiques la creació de protocols de prevenció i conscienciació sobre els comportaments sexistes que es generen dins d’aquests esdeveniments d’oci massiu.
«Al passat FIB es van fer virals per xarxes socials les denúncies de varies dones per la cosificació femenina que des de les pròpies pantalles del festival es feia, fomentant que es desnuaren i provocant esbroncs del públic si no ho feien. Els comportaments masclistes no es poden tractar com a bromes en este tipus de Festivals, i menys si reben subvencions públiques», explica Iñaki Vallejo, diputat provincial de Castelló en moviment.
La Diputació va anunciar el passat 1 de juliol 400.000 € en subvencions per als principals festivals que es celebren a la província de Castelló: 139.150 euros per a l’Arenal Sound de Borriana, 121.000 euros per al Festival Internacional de Benicàssim, 90.750 per al Rototom Sunsplash i 47.795 euros per al SanSan Festival.
«A més de generar riquesa en les nostres comarques, si estos festivals reben diners públics també han de ser exemplars en generar un oci cívic i que previnga les violències masclistes. Per això creiem que la Diputació ha de negociar amb les organitzacions dels festivals i condicionar-les a la creació de protocols antisexistes que, com a mínim, genere un Pla d’Oci No Sexista perquè la gent que treballe en l’organització sàpiga quines coses no ha de fer, com va succeir al FIB; es cree un Punt Violeta que atenga casos de violències masclistes; i que es fagen campanyes informatives que fomenten l’oci no sexista», explica Vallejo, que també es felicita perquè aquest tipus de coordinació «ja s’ha iniciat entre l’Ajuntament de Borriana i l’Arenal Sound per a aquesta edició».