Sudor Y Paraíso
  • Al pròxim ple de l’Ajuntament de Castelló, la formació assembleària presentarà una moció perquè el consistori prenga mesures davant les empreses que tributen en paradisos fiscals.

Davant les últimes notícies al voltant dels papers de Panamà, l’agrupació electoral vol aprofitar el plenari del pròxim 28 d’Abril per declarar Castelló municipi lliure de paradisos fiscals. Segons relata el regidor de la formació ciutadana, Iñaki Vallejo, la seua voluntat és “assegurar que els concursos públics posen en valor a les empreses que tenen conductes fiscals responsables, en detriment de les empreses que utilitzen els paradisos fiscals per a defraudar-nos.” Aquesta proposta coincideix en el treball que s’ha engegat en el consistori per una reforma profundament progressiva de les ordenances fiscals.

Demandem a les grans empreses el mateix compromís vers la responsabilitat fiscal que se’ns exigeix a la ciutadania.

Entre les mesures que pretenen aprovar en el pròxim plenari consta la publicació de la documentació presentada per les empreses que opten a concursos públics, on es detalle la seua presència país per país, i la xifra de negocis a cadascun d’aquests territoris. El regidor Iñaki Vallejo matisa que “tenim en compte les lleis de transparència i protecció de dades, alhora que demandem a les grans empreses el mateix compromís vers la responsabilitat fiscal que se’ns exigeix a la ciutadania”. Segons consta en la moció, en cas que es tribute en algun paradís fiscal, es restaran punts en els concursos públics, sempre tenint en compte i d’acord a les lleis actuals de competència.

Els papers de Panamà és el nom amb el qual es coneix la filtració de documents confidencials de la signatura d’advocats Mossack Fonseca, revelant l’ocultament de propietats d’empreses, actius, guanys i evasió tributària. A finals d’abril el Consorci Internacional de Periodistes d’Investigació ha anunciat que es publicarà el llistat complet de les empreses i noms d’espanyols, on consten 1.200 societats, 558 accionistes, 166 intermediaris i 89 beneficiaris.