Iñaki Vallejo
  • El diputat provincial, Iñaki Vallejo, considera que l’equip de govern de la Diputació «s’està contradient amb tots els arguments que van emprar en el Ple Extraordinari sobre el seu tancament en agost».

Quatre mesos porta la Piscina Provincial de Castelló amb les seues portes tancades. Des que l’1 d’agost tanqués les seues portes i el dia 3 d’agost el President de la Diputació, Javier Moliner, li demanés al Ple en una convocatòria extraordinària la delegació de les decisions a prendre sobre la Piscina Provincial, les setmanes s’han anat succeint «sense cap avanç ni cap implicació per part de l’equip de govern. Fins i tot els endarreriments de la Diputació en la presentació de les al·legacions a la denúncia de l’anterior concessionària, Aiguagest, a la rescissió del contracte han endarrerit la resolució judicial», valora Iñaki Vallejo, diputat de Castelló en moviment, qui considera que «Moliner s’ha oblidat de la Piscina Provincial ara que ja no li dona titulars positius».

A més, en els Pressupostos de 2018 la Diputació ja vaticina unes pèrdues provocades per la Piscina Provincial de mig milió d’euros en concepte de manteniment i d’extensió del contracte de serveis que Moliner va proposar en eixe Ple Extraordinari, però que havia de servir només de pont de setembre a desembre, però que ara ja es contempla com una opció possible per continuar en 2018.

«Moliner justificava en agost una nova privatització de la Piscina en forma de contracte per serveis, i no de concessió per l’explotació, com la forma més ràpida per sortir endavant i no tindre a la plantilla en l’atur. Però han passat 4 mesos amb els treballadors en l’atur, la Piscina pública tancada, i la Diputació mirant cap a un altre costat. Moliner va enganyar a la plantilla i als castellonencs i castellonenques», considera Vallejo, per a qui el que hi ha darrere és «l’esgotament dels beneficis privats d’una instal·lació pública per la mala gestió de l’anterior concessionària. Quan donava beneficis, estos eren privats; i ara que tindrà pèrdues, s’assumiran amb diners públics, si és que la Piscina es torna a obrir. A més, ara que la Piscina està tancada podrien estar dissenyant un nou model de gestió amb vocació de servei públic, però l’equip de govern preferís mirar cap a un altre costat».