Parque Pinar01
  • El portaveu de Castelló en moviment considera que la construcció d’instal·lacions de parkour «minvarà la seua riquesa ambiental».

Durant el darrer Ple de l’Ajuntament de Castelló es va aprovar el Pla d’Usos del Pinar del Grau de Castelló, una tasca pendent inclosa com al punt 17.3 de l’Acord del Grau. Prèviament a eixa aprovació, la Regidoria de Sostenibilitat va licitar unes obres per instal·lar infraestructura per practicar parkour al Pinar.

Per a Xavi Del Señor, portaveu de Castelló en Moviment, «apostar per dinamitzar el Pinar amb noves construccions va contra el punt 17.8 de l’Acord del Grau, on ens proposàvem recuperar-lo ambientalment».

Amb una inversió de prop de 40.000 euros, la construcció consistirà en un circuit de parkour de 6 estructures que ocuparan prop de 25 metres quadrats en la zona pròxima a la Piscina.

«El parkour és una disciplina esportiva que es reapropia de l’espai urbà per un ús comú. El seu esperit és practicar-se amb els obstacles de formigó que ja existeixen a les ciutats; crear un circuit a propòsit i entorpint la recuperació ambiental després de molts anys de falta de conservació dels pocs espais verds que té la nostra ciutat no té sentit», considera el portaveu de Castelló en Moviment.

Per a la formació assembleària, la dinamització del Pinar s’hauria de basar en la recuperació de tot el parc per al seu ús popular, «ja que actualment dos terços estan ocupats pel camp de golf. I avançar cap allà on diu l’Acord del Grau: posar en valor la seua riquesa ambiental amb un centre de biodiversitat que puguen visitar els col·legis. Quan l’equip de govern es desvia d’allò que vam signar a l’Acord del Grau, els recordarem amb quins compromisos governen», afegeix Del Señor.