Ple Ajuntament
  • La mesura esmenada als últims pressupostos per Castelló en moviment crea 88 llocs de treball.

Durant el més d’agost l’Ajuntament de Castelló està realitzant les proves per a la contractació de les 88 persones treballadores eventuals que formen part de la 2a edició del Pla de Jornals de Vila, que suposa una ampliació en 45 llocs de treball respecte a 2016 i que es correspon amb una esmena de Castelló en moviment als pressupostos municipals. Per a la regidora de la formació assembleària, Anna Peñalver «l’ampliació de la convocatòria és un èxit per a la ciutat i una ampliació de les oportunitats per les persones amb més dificultats per trobar feina».

L’ampliació de la convocatòria és un èxit per a la ciutat i una ampliació de les oportunitats per les persones amb més dificultats per trobar feina

«Des de l’Ajuntament hem de fer polítiques públiques dirigides a oferir oportunitats per a tota la ciutadania», valora Anna Peñalver que, no obstant, matisa que «polítiques com els Jornals de Vila o el programa Avalem Joves, que també s’ha executat este estiu, són necessàries per oferir una possibilitat d’ocupació pública a les persones que ara mateix no troben oferta en el mercat laboral privat. Però no són suficients: necessitem dissenyar des de l’Ajuntament una estratègia d’ocupació a mig termini que puga generar, des de la col·laboració entre l’economia pública, la privada i la social, oportunitats laborals de qualitat i suficients per a la ciutat».

Des de l’Ajuntament hem de fer polítiques públiques dirigides a oferir oportunitats per a tota la ciutadania.

En eixa línia, la regidora de Castelló en moviment considera imprescindible «combinar l’estratègia d’oferta de treball públic temporal amb les mesures a mig termini que incloïa l’Acord del Grau: els fons de capital risc per finançar xicotets negocis, crear un banc de terres per recuperar el sector primari, afavorir el sector cooperativista en la contractació pública, etc. », afegeix Peñalver, que també assenyala amb preocupació que «la creació d’ocupació a la ciutat s’està basant en la cronificació de la precarietat, el 40% de les noves contractacions són per hores, segon l’EPA».