- La formació assembleària registra una moció per al Ple demanant la limitació dels envasos i les bosses d’un sol ús des de l’Ajuntament.
Castelló en moviment ha demanat al Ple de l’Ajuntament compromís en la reducció de les bosses de plàstic i dels utensilis i envasos d’un sol ús, tal i com s’estableix al Decret de reducció de bosses de plàstic que es va aprovar a maig. A la moció, la formació assembleària demana a l’Ajuntament que s’incloguen en les licitacions de carpes i barres la no utilització d’utensilis d’un sol ús, que anime als comerços locals a participar d’una campanya per anar reduint les bosses de plàstic, el repartiment de bosses de tela per comprar el pa i que als esdeveniments organitzats per l’ens municipal s’eliminen els utensilis d’un sol ús.
A la moció, Castelló en moviment recorda les conseqüències del consum massiu de plàstics d’un sol ús, que «sovint no viuen el reciclatge suficient, sobre tot els plàstics fragmentables, que sovint contaminen els ecosistemes i fins i tot són ingerits per peixos i després eixos peixos són consumits per les persones i pot arribar a ser perjudicial per a la salut», explica el regidor de Castelló en moviment, Xavi Del Señor, qui recorda que ja hi ha «una Directiva Europea aprovada a 2015 que fixava l’objectiu d’eliminar l’ús de bosses de plàstic al 2021», eixa directiva s’ha desenvolupat en un Decret estatal «i ara arriba el moment de desenvolupar accions concretes des de les institucions perquè eixa legislació siga efectiva», afegeix Del Señor.
El portaveu de Castelló en moviment recomana a l’equip de govern en la moció, que es votarà al Ple d’este dijous, una implementació progressiva d’estes mesures perquè siguen millor acceptades pels actors implicats. «Per exemple, fins a juliol de 2019 puntuar en les licitacions de l’ajuntament aquelles empreses que eliminen els plàstics d’un sol ús i a partir d’eixa data que siga condició obligatòria en els concursos». El portaveu de la formació assembleària recorda que, malgrat que ja fa dècades que es van iniciar els primers tractaments de reciclatge, «hui només un 9% dels residus plàstics es reciclen. És evident que cal una sensibilització major i les institucions com a ens públic han de ser exemples, per això demanem a l’Ajuntament implicació en esta matèria clau per al futur ambiental».