Remunicipalitzar
  • Peñalver recorda que fa sis mesos que esperen un informe dels serveis jurídics sobre la subrogació del personal de manteniment de l’enllumenat públic.

La regidora de Castelló en Moviment, Anna Peñalver, ha expressat la preocupació del seu grup polític per les condicions dels treballadors i treballadores de les empreses contractades per l’Ajuntament per a gestionar els serveis municipals.

Des de Castelló en Moviment consideren que «la solució definitiva a aquesta inestabilitat i precarització laboral és la gestió directa dels serveis públics per part de l’Ajuntament». Anna Peñalver indica que «mentre no es remunicipalitzen almenys cal assegurar la subrogació del personal».

En concret, la regidora ha fet referència al contracte municipal de manteniment de l’enllumenat públic. En el ple del 28 setembre la regidora va recordar que «portem des de abril esperant un informe dels serveis jurídics sobre el futur de la seua plantilla. Lamentem aquesta demora per la incertesa que provoca en els treballadors i treballadores, augmentant la preocupació pel seu futur laboral, perquè fa molts anys que viuen amb la mateixa dinàmica». A més, Peñalver ha afegit que «en aquella ocasió el responsable de personal, Toni Lorenzo, va informar que en dues setmanes el tindríem i ja fa 6 mesos que esperen».

La formació municipalista considera que «s’hauria d’obligar a la nova empresa adjudicatària a subrogar als treballadors i treballadores amb les mateixes condicions perquè aquests no perguen drets». Des del govern municipal van informar la portaveu de l’agrupació electoral que els respondrien per escrit.

Finalment, Peñalver prega de nou al govern municipal que «no estalvie esforços per a explorar amb profunditat totes les vies legals per a incloure en els plecs de contractació que s’estan redactant la subrogació».