- Després de l’aprovació de la seua proposició en el plenari de gener, l’agrupació electoral treballa per aconseguir que la ciutat opere amb xicotetes comercialitzadores d’energia elèctrica neta i renovable.
Quan el passat novembre el grup municipal Castelló en Moviment va registrar la proposició per a estudiar la contractació de l’abastament elèctric amb energia 100% renovable, tal com ha expressat el seu portaveu Xavi del Señor, «vam donar el primer pas per a prioritzar l’energia elèctrica neta en els edificis municipals i l’enllumenat públic de Castelló».
Aquest gener amb l’aprovació en el ple de la proposició dels municipalistes s’ha fet el següent pas. El vot favorable de la resta de grups polítics, a excepció de l’abstenció de Ciudadanos, per a del Señor evidència el consens que s’ha instal·lat en aquesta matèria en tot l’arc ideològic del consistori, «un reflex de la preocupació ciutadana amb les qüestions mediambientals, i, els límits del planeta». Alhora, ha matisat que respecte a les grans companyies elèctriques «no hi ha un consens tan ampli, el PP i el PSOE continuen emparant-les tot i que la ciutadania, en canvi, cada vegada és més conscient del nefast paper que juguen per exemple davant la pobresa energètica».
Hi ha un objectiu compartit, apostar per l’autosuficiència energètica. D’aquesta manera reduïm el consum de recursos energètics fòssils.
Però, encara queden uns quants passos perquè Castelló s’il·lumine amb energia neta i sostenible. El regidor ha detallat que els serveis tècnics de l’Ajuntament han d’abordar la forma en què les xicotetes comercialitzadores operaran amb el consistori. En concret, ha assenyalat que «cal abordar la inclusió de requisits en els concursos públics. Nosaltres seguirem acompanyant aquesta mesura perquè es porte a terme i no quede tancada en un calaix».
Del Señor, en la seua intervenció en el plenari, també va apuntar l’exemple de l’Ajuntament de Barcelona, el qual està abordant la creació d’una empresa municipal d’abastiment electric. A més, el regidor ha apel·lat al paper d’entitats socials que treballen en la mateixa direcció, com la Plataforma per un nou model energètic de Castelló. «Hi ha un objectiu compartit, apostar per l’autosuficiència energètica. D’aquesta manera reduïm el consum de recursos energètics fòssils, els quals emeten gasos contaminants i amb efecte hivernacle. A més, és un estímul per a l’economia local, i, la creació d’ocupació en el sector de les renovables» ha finalitzat del Señor.