Contra La Pobreza
  • La formació municipalista espera que l’Ajuntament de Castelló signe el conveni per ser entitat col·laboradora amb la Conselleria de Polítiques Inclusives per aconseguir que els beneficiaris de la Renda Garantida cobren com més aviat possible.

La Conselleria de Polítiques Inclusives ha presentat l’esborrany de la Renda Valenciana d’Inclusió, la qual substituirà a llarg termini l’actual Renda Garantida de Ciutadania. L’agrupació electoral, Castelló en Moviment, considera «positius els avanços anunciats en les quanties i els requisits d’accés».

Paz Beltrán, regidora de Castelló en Moviment, espera que l’anunci d’aquesta nova mesura social servisca per a impulsar la signatura del conveni com a entitat col·laboradora entre l’Ajuntament de Castelló i la Conselleria. La signatura, segons opina Beltrán, accelerarà els tràmits perquè els beneficiaris de l’actual Renda Garantida la cobren sense retards.

Tal com marca l’avantprojecte de la nova Llei, les persones que estan percebent la Renda Garantida deuran finalitzar el període de concessió de la Renda Garantida abans de passar a cobrar la nova Renda Valenciana d’Inclusió. Aquesta disposició ha conduït a la regidora municipalista a demanar de nou que «la regidoria de Benestar Social de Castelló com més aviat possible amb la Conselleria el conveni. Així, centenars de famílies que tenen la Renda concedida no hauran d’esperar mesos i mesos per a cobrar la nova Renda».

La nova renda valenciana d’inclusió augmenta les quanties per als beneficiaris, podrà tenir caràcter indefinit, se sol·licitarà a partir dels 18 anys i solament serà necessari un any d’empadronament al País Valencià. «En el cas de ser entitat col·laboradora, la transició es podrà realitzar amb més agilitat» ha declarat Beltrán.