Pressupost 2019
  • La formació assembleària demana més compra d’habitatge, dotar el parc agrari de recursos i inversions per a millorar els barris.
  • Registrarà aquestes mesures en forma d’esmenes al Pressupost municipal.

Castelló en moviment ha fet públiques les seues 3 apostes polítiques per al 2019. Es tracta de mesures que esperen incloure en el Pressupost municipal i que registraran com a esmenes quan s’inicie el període que marca el reglament.

El portaveu de Castelló en Moviment, Xavi del Señor, ha explicat que amb aquestes propostes pretenen “superar la fase d’hibernació en què el govern municipal pareix que vulga mantenir el Pacte del Grau fins a les eleccions. Nosaltres entenem que cal avançar cap a transformacions profundes en aspectes fonamentals com l’habitatge, el medi ambient o la millora dels nostres barris perquè la legislatura continue avançant”. Respecte a les iniciatives que l’agrupació vol aprovar Del Señor les defineix de “propositives i realistes”.

En concret es tracta de les següents propostes:

  1. Dret a l’habitatge. Es tracta de la partida de compra d’habitatge per a ampliar el parc públic municipal de lloguer social. 1 milió.
  2. Barris. Dotar econòmicament la partida del Pla d’Inversions Bàsiques per a demandes dels barris i els districtes que vam aprovar en l’últim ple. 5 milions.
  3. Vila Verda. Insisteixen a dotar amb recursos la partida del Parc Agrari. És una mesura que pot facilitar el canvi de model productiu. 0,5 milions.

El portaveu de la formació assembleària ha indicat que “cal deixar una empremta ambiciosa perquè el 2019 continuem fent avanços socials reals. Pensem que aquests mesos cal abordar-los amb ànims recarregats. Els pressupostos són una cita decisiva en el canvi polític i en el rumb de la ciutat. Cal consolidar i impulsar el canvi complint amb les expectatives de transformació de la societat castellonenca”.

Amb aquestes esmenes els municipalistes esperen arribar a un acord amb el govern per donar el seu vistiplau als pressupostos. Del Señor emfatitza que “treballem de forma constructiva amb propostes realistes, oberts al diàleg i el consens. Cal esgotar el temps i avançar amb mesures que milloren la vida de la ciutadania. És moment de donar un nou impuls amb polítiques que faciliten que en la pròxima legislatura Castelló s’incorpore a la xarxa de ciutats del canvi. Esperem donar la bona notícia que hem arribat a un acord.”