7 Mesures Pel Dret A L’habitatge
  • En les pròximes setmanes l’agrupació electoral abordarà en la Mesa d’Inclusió Social amb l’equip de govern diferents iniciatives encaminades a captar habitatges buits i aconseguir ampliar el parc públic d’habitatges municipals.

El dret a l’habitatge segueix marcant l’agenda social de la formació assembleària. Castelló en Moviment proposa una bateria de 7 mesures amb la intenció de posar-les en marxa en caràcter d’urgència. Recorden que davant els 13.000 habitatges buits que hi ha a la ciutat de Castelló “es fa necessari adoptar mesures urgents que proporcionen sostre a qui ho necessita, facilitant la mobilització de l’habitatge buit, tant de particulars com de grans tenidors”.

Garantir el dret a un sostre digne, lluny de les polítiques especulatives que han imperat a l’Estat Espanyol en general i al País Valencià en particular.

Segons ha explicat les propostes que pretenen negociar amb l’equip de govern en la Mesa d’Inclusió Social, tracten d’aconseguir quan abans garantir el dret a l’habitatge mitjançat propostes que es poden executar des de l’àmbit municipal. Així, la formació ciutadana pretén que l’Ajuntament licite en el menor temps possible dos lots d’habitatges, “el primer lot seria un concurs públic per a compra de l’ús durant 5 anys de 15 habitatges, i el segon lot seria un concurs per al lloguer 20 habitatges de particulars en el segon semestre del 2016” ha declarat Paz Beltrán. Aquestes dues licitacions les consideren prioritàries per abordar l’emergència habitacional de la població castellonenca. Beltrán ha recordat que “segons Serveis Socials la llista d’espera per a l’adjudicació d’un habitatge és d’unes 50 famílies amb els papers al dia, però han estat més de 100 famílies que ho han sol·licitat l’últim any”.

La resta de propostes anunciades són la rehabilitació d’habitatges de particulars per a destinar al lloguer social, la creació d’una bossa d’habitatges de particulars de gestió municipal, la masoveria urbana, els convenis amb grans tenidors i també amb Entitats Socials. Per a la regidora Beltrán es tracta de “mobilitzar habitatges per garantir el dret a un sostre digne, lluny de les polítiques especulatives que han imperat a l’Estat Espanyol en general i al País Valencià en particular.”