Cases I Gent
  • Es tracta d’una proposta dels municipalistes realitzada durant les negociacions de l’última modificació de crèdit.

L’Ajuntament de Castelló ha introduït en les bases d’adjudicació d’un préstec de prop de 10 milions d’euros per a finançar el pressupost del 2017 diferents clàusules socials proposades per la formació assembleària.

«Es tracta d’un préstec lligat a la modificació de crèdit aprovada el passat 22 de juny gràcies al pacte del PSOE i Compromís amb el PP» ha recordat la regidora Beltrán. Les modificacions de crèdit suposen un canvi en els pressupostos de les administracions públiques que necessiten l’aprovació plenària per a portar-se endavant.

Davant l’emergència social que tenim amb la manca d’habitatge municipal tot esforç per a mobilitzar habitatge és benvingut.

La regidora de Castelló en Moviment, Paz Beltran, ha explicat que «en les negociacions que vam mantenir amb l’equip de govern per a aprovar aquesta modificació de crèdit van acceptar que es contemplara en la licitació del nou préstec que els bancs oferiren habitatges en lloguer social». Tal com han comunicat fonts municipals es tracta d’una clàusula que consta en les bases elaborades pels serveis tècnics del consistori, les quals regulen l’adjudicació d’aquest préstec.
Beltran indica que «davant l’emergència social que tenim amb la manca d’habitatge municipal tot esforç per a mobilitzar habitatge és benvingut».

De fet, la formació municipalista va lligar la negociació de la modificació de crèdit a diferents mesures vinculades al dret a l’habitatge. En aquest cas les bases valoren l’oferiment d’habitatges en lloguer social per un termini mínim de 3 anys. A més les bases contemplen que les entitats financeres aporten una declaració responsable de no realitzar desnonaments.