IMG 0150

El dimarts 03 de novembre, la regidora de Castelló en Moviment Paz Beltrán es va reunir amb les representants d’associació de persones sordes de Castelló, APESOCAS , amb la Senadora de Podem Pilar Lima (primera representant sorda al Senat) i amb els coordinadors del grup de treball de mobilitat i accessibilitat de Castelló en Moviment.

Des de l’associació dediquen els seus esforços a la lluita per la igualtat d´oportunitats per a les persones sordes, a través de polítiques encaminades a la supressió de barreres que impedisquen l’exercici dels drets del col·lectiu. El tema central de la reunió va ser apostar per l’educació inclusiva des de la infantessa ja que és en l’educació infantil i primària on es detecten les principals carències per al correcte desenvolupament formatiu de les xiquetes i xiquets.

També es van tractar els problemes d’accessibilitat que pateix aquest col·lectiu en els espais públics i Castelló en Moviment els hi va presentar l’eina telemàtica amb la qual estan elaborant el mapa dels punts negres de la ciutat. En aquest sentit es va convidar a participar a la ciutadania enviant al correu mobilitatcs@gmail.com  totes les incidències que detecten a la ciutat, així com totes les seues propostes encaminades a l’eliminació de barreres i foment de l’autonomia personal que faciliten l’integració social del col·lectiu en igualtat de condicions.