Casos Puntuales EDICRT20160419 0001 13
  • L’agrupació electoral lliurarà una proposició a la comissió de l’Ajuntament per demanar que es revisen i auditen tots els contractes públics de l’Ajuntament amb les empreses PIAF i Telecso durant els darrers 10 anys.
  • Del Señor demana explicacions al PP, que gestionava els Ajuntaments de Castelló i Vila-real, així com la Diputació, durant els anys en què PIAF suposadament malversava diners públics i finançava il·legalment el seu partit.

Després que un mitjà de comunicació haja publicat que la Conselleria de Sanitat denunciarà davant la Fiscalia Anticorrupció una trama que suposadament va facturar més de 25 milions de forma irregular a l’Hospital Provincial, l’agrupació electoral ha declarat que “estem davant una nova mostra que a Castelló la corrupció també ha estat una forma de govern“. El portaveu assembleari Xavi del Señor ha titllat de “saqueig institucional” el cas del Provincial, i ha afegit, “defensar els serveis públics exigeix fiscalitzar cada euro públic perquè es destine a millorar la qualitat de vida de la ciutadania. Volem traslladar a l’Ajuntament aquest afany a alçar estores i obrir finestres a anys de govern popular.

Es tracta de portar endavant una auditoria també a l’Ajuntament, i revisar els contractes i la relació comercial que l’Ajuntament ha mantingut aquests anys

Segons les informacions difoses les principals empreses involucrades són Piaf i Telecso, lligades a la família Pons. “Alejandro Pons, propietari de Piaf, va confessar finançar irregularment el PP” ha recordat Xavi del Señor, i ha afegit, “mentre Telecso segueix gestionant diferents contractes també a l’Ajuntament de Castelló“. El regidor fa referència a 3 contractes: el Servei de conservació i manteniment de l’enllumenat públic (2.184.669,54 euros), els treballs d’inspecció periòdica de les instal·lacions elèctriques en els locals de pública concurrència de l’Ajuntament (64.426,98 euros), i el contracte del Servei de manteniment integral d’edificis i instal·lacions dels col·legis públics (1.376.000 euros). “Es tracta de portar endavant una auditoria també a l’Ajuntament, i revisar els contractes i la relació comercial que l’Ajuntament ha mantingut aquests anys amb l’empresa per descartar possibles casos d’irregularitats i mala gestió de recursos públics” ha declarat del Señor.

Castelló en Moviment també ha fet referència al Cas Piaf a l’Ajuntament de Vila-real on s’investiguen factures irregulars per treballs no realitzats durant el període 2006-2011, per un valor de 600.000 euros. Igualment han recordat el dictamen del PSPV en la comissió d’investigació sobre el cas Gürtel a l’Ajuntament de Castelló. Del Señor ha remarcat que “els fets de Gürtel, de Vila-real i els recentment denunciats a l’Hospital Provincial, junt al dictamen del PSPV en Comissió d’investigació que es va fer a l’Ajuntament són suficients per a posar en coneixements de fiscalia tota la documentació i indicis d’irregularitats per part d’aquest Ajuntament“.