- Consideren que l’Ajuntament no pot tolerar cap tipus de discriminació.
- Assenyalen que la convivència amb els drets humans no pot sofrir contradiccions en espais municipals.
Castelló en Moviment considera un error passar pàgina amb la polèmica en la Confraria de Lledó, per això valora que «és el moment de fer de la ciutat un referent en drets humans i combatre discriminacions com la que exerceix la jerarquia eclesiàstica sobre el col·lectiu LGTBI». La titularitat municipal de la Basílica de Lledó, per al portaveu de la formació municipalista, «obliga a l’església a complir amb els drets humans i no discriminar per orientació sexual».
Per a la formació municipalista cal revisar els protocols i les subvencions municipals per no quedar-nos únicament en el terreny teòric. Així, Del Señor indica que el seu grup municipal «estudia registrar ben aviat una proposta perquè la convivència amb els drets humans no patisca contradiccions».
L’Ajuntament ha de qüestionar el tracte de favor que té l’Església i el Vaticà, ja que segueixen sense reconéixer la Declaració dels Drets Humans.
La polèmica va sorgir pel veto d’una Confraria a un home pel matrimoni homosexual. Les últimes declaracions del president de la Confraria als mitjans de comunicació així ho atesten. L’afectat, segons ha relatat als mitjans de comunicació, va ser proposat com a confrare, però, posteriorment el van informar que no complia els requisits pel seu matrimoni i la seua orientació sexual.
Segons han avançat des de l’agrupació electoral, la proposta que estan elaborant pretén que les entitats amb normatives discriminatòries, com per exemple estatuts que afecten als drets humans, queden excloses de les subvencions que atorga l’administració local. El portaveu municipalista considera que «l’Ajuntament ha de qüestionar el tracte de favor que té l’Església i el Vaticà, ja que segueixen sense reconéixer la Declaració dels Drets Humans».